ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: Σοβαρή εξέλιξη η υπερδραστηριότητα των τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο

dora-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Ως «πορεία χειροτέρευσης και στα εθνικά θέματα», σχολιάζει με ανακοίνωσή της την υπερδραστηριότητα τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή το αποκλειστικό σχετικό δημοσίευμα της «Κ».

Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις λίγες μέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συνθήκη της Λωζάνης και τις «γκρίζες ζώνες».

«Η υπερδραστηριότητα των τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο ενισχύει τις έντονες ανησυχίες από τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και Τουρκικού ΥΠΕΞ», σχολίασε, επίσης, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη:

«Η υπερδραστηριότητα τουρικικών υποβρυχίων στο Αιγαίο συνιστά αναμφίβολα σοβαρή εξέλιξη στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα, καθιστούν ακόμα εντονότερο τον προβληματισμό και την ανησυχία που, μόλις πριν λίγες ημέρες, είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, καθώς και η επαναφορά των δήθεν "γκρίζων ζωνών” απο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Δυστυχώς, η πορεία και στα εθνικά θέματα είναι πορεία χειροτέρευσης, όπως είναι και για όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες».