Παυλόπουλος: Είμαστε στο πλευρό της Κύπρου στον αγώνα για μία βιώσιμη λύση

Παυλόπουλος: Είμαστε στο πλευρό της Κύπρου στον αγώνα για μία βιώσιμη λύση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκδήλωση τιμής προς τους αγνοούμενους και τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974 παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπου απήυθυνε χαιρετισμό.

«Εκπληρώνοντας πραγματικό εθνικό χρέος δίνω το παρόν σ’ αυτή την, ιερή κυριολεκτικώς, εκδήλωση τιμής για τους Ελλαδίτες αγνοούμενους και πεσόντες κατά την επαίσχυντη, από πλευράς διεθνούς δικαίου αλλά και διεθνούς ηθικής, τουρκική εισβολή του 1974 στην Μαρτυρική Κύπρο. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι σ’ αυτή την εκδήλωση τιμής παρίσταται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, δοθέντος ότι η κοινή μας παρουσία συμβολίζει την διαχρονική αρραγή ενότητα του Ελληνισμού, κυρίως δε όταν απαιτείται η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Σ’ αυτή λοιπόν την εκδήλωση τιμής διατρανώνουμε την απόφασή μας όλοι οι Έλληνες, Κύπριοι και Ελλαδίτες, Ελλαδίτες και Κύπριοι, να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το χρέος μας έναντι της Μαρτυρικής Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ΠτΔ, είναι χρέος τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου να συνεχισθεί η έρευνα και η αναζήτηση των ευθυνών για τα εγκλήματα που έχουν τελεσθεί από την πλευρά της Τουρκίας ως την τελική διαλεύκανση της υπόθεσης της τύχης των αγνοουμένων. 

«Στην ιερή μνήμη δε των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, δεσμευόμαστε ως προς το ότι η τελική λύση του Κυπριακού θα είναι λύση που διασφαλίζει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Και σ’ αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε ότι εκπτώσεις δεν είναι νοητές, ιδίως αναφορικά με την απαρέγκλιτη τήρηση του συνόλου του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Εν πάση δε περιπτώσει δεν είναι νοητές, στο πλαίσιο λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε «εγγυήτριες» δυνάμεις υποτέλειας ούτε στρατεύματα κατοχής, αφού τούτο είναι παντελώς αντίθετο με την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό που απήυθυνε.

«Μ’ αυτές τις σκέψεις απευθύνομαι στον Αδελφό Κυπριακό Λαό και προς τον φίλο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη για να επιβεβαιώσω, εκ νέου, ότι είμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό του ως την τελική δικαίωση του αγώνα για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού», κατέληξε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή