Αλ. Τσίπρας: «Mιντιακό μεταμοντέρνο πραξικόπημα»

Αλ. Τσίπρας: «Mιντιακό μεταμοντέρνο πραξικόπημα»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς επιστράτευσε και πάλι χθες ο πρωθυπουργός σαν ασπίδα έναντι οποιασδήποτε αναφοράς σε προσπάθεια της κυβέρνησης να οικοδομήσει μια νέα διαπλοκή. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά επιχείρησε να αποδώσει όλη τη φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνησή του και η οποία αποτυπώνεται όλο και πιο παραστατικά στις δημοσκοπήσεις όχι στην πολιτική που ασκείται, αλλά σε αυτό που περιέγραψε ως «μεταμοντέρνας μορφής» πραξικόπημα μιντιακό, «με όπλα το ψεύδος, με όπλα τη συκοφαντία, με όπλα την προπαγάνδα». Υιοθέτησε στην πρωτολογία του ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για απόλυτη συστράτευση, «ταύτιση και αγαστή συνεργασία με το μιντιακό κατεστημένο και τους καναλάρχες», ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Ν.Δ., καθιστώντας σαφές ότι η στρατηγική του έναντι του βασικού πολιτικού αντιπάλου του, από τον οποίο υπολείπεται δημοσκοπικά πλέον, είναι να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα στα οποία θεωρεί ότι υπερτερεί.

Ο πρωθυπουργός προϊδέασε το ακροατήριό του για αποκαλύψεις, αναφέροντας ότι θα μιλήσει συγκεκριμένα «με ονόματα και στοιχεία». Ωστόσο, όσοι περίμεναν να ακούσουν κάτι νέο μάλλον απογοητεύθηκαν. Οι αποκαλύψεις, τα ονόματα και τα στοιχεία ήταν η ομαδοποίηση όσων κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν, περισσότερες από μία φορές και από το βήμα της Βουλής, για σκάνδαλα και διαπλοκή και για τον αγώνα της κυβέρνησης να τα καταπολεμήσει, με αιχμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες και τη διερεύνηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες και, βεβαίως, όλα αυτά εξηγούν, πάντοτε κατά τον πρωθυπουργό, τον λόγο για τον οποίο τα ποικιλώνυμα συμφέροντα «θέλουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση, γιατί πρώτα απ’ όλα αυτή η κυβέρνηση έπαψε να τους κάνει τα χατίρια». Το μόνο καινούργιο ήταν η αναφορά του κ. Τσίπρα σε μια νέα λίστα που παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές προ δεκαημέρου από τις Αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με 475 ονόματα μεγαλοκαταθετών σε τράπεζα της Kεντρ. Ευρώπης, η οποία, όπως είπε, έχει ήδη παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις που έγιναν με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος της Ν.Δ., «που κρύβεται πίσω από την επίθεση και τη βρώμικη δουλειά που κάνουν οι άλλοι γι’ αυτήν, δεν είναι να πείσει ότι δεν έχει σχέση με τη διαπλοκή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ φυσικά, αλλά να πείσει ότι “έλα μωρέ, όλοι το ίδιο είμαστε”».

Ακολούθως, χαρακτήρισε «αδιάβλητο, διαφανή και σε ό,τι αφορά τα δημόσια ταμεία πολύ αποτελεσματικό» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλησε να υπονομεύσει τη διαδικασία απειλώντας υπουργούς με ειδικά δικαστήρια και υπαλλήλους με διώξεις, αλλά και για bullying κατά των δικαστικών λειτουργών. Μένοντας στο ίδιο θέμα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ιδιοκτήτη του Alpha Δ. Κοντομηνά. Αφού υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει πίσω γιατί «δεν έχω δεσμεύσεις σε κανέναν», χαρακτήρισε σκευωρία όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με την Τράπεζα Αττικής και επανέλαβε τα στοιχεία για τη δανειοδότηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη δανειοδότηση μιντιακών επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για «θαλασσοδάνεια».

Οσον αφορά την αντιπαράθεση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ρεσιτάλ υποκρισίας», λέγοντας ότι δεν αποτελεί παρέμβαση η σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι θα βρεθεί δίπλα σε όποιον δικαστή κάνει το καθήκον του με ανεξαρτησία και αυταπάρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή