ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: «Απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης ο Κυρ. Μητσοτάκης»

maksimou--2

Για υπεκφυγή του προέδρου της ΝΔ να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούσαν «το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, τα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, (και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την νομική διασφάλιση των εμπλεκομένων), η απόκρυψη των καταλόγων με φοροφυγάδες και τέλος τη μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens», κατηγορούν κυβερνητικές πηγές τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι «ακόμα και οι ελάχιστες εξηγήσεις τις οποίες προσπάθησε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης όπως η αποπληρωμή δανείων ΝΔ και το δάνειο στον «Κήρυκα Χανίων, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα υποτίθεται ότι προσπάθησαν να απαντήσουν».     

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι αυτή η επικοινωνιακή τακτική του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «υπό το κράτος προφανούς εκνευρισμού προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές που ήταν παρόντες, το μόνο που επιτυγχάνει είναι η αποδόμηση του εαυτού του».

«Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αναλαμβάνοντας, για μια φορά ακόμα, τον ρόλο του εκπροσώπου των καναλαρχών και αποδεικνύοντας ότι αποκλειστικό του μέλημα είναι να αποτραπεί η επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, να κάνει μία ακόμα προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Kατηγορούν επίσης τον κ. Μητσοτάκη πως «είτε από ανεπάρκεια του επιτελείου του, είτε από συνειδητή πρόθεση, επικαλέστηκε αναληθή στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, και παραποίησε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου».

Τέλος, δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι «ο πρωθυπουργός υπήρξε συνεπής στην δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή "με ονόματα και διευθύνσεις", τονίζοντας πως «η κυβέρνηση εργάζεται με την ίδια συνέπεια για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής». «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.