Γ. Καμίνης: «Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τα μαθήματα στα προσφυγόπαιδα»

Γ. Καμίνης: «Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τα μαθήματα στα προσφυγόπαιδα»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξέδωσε δήλωση σχετικά με την έναρξη των απογευματινών μαθημάτων στα προσφυγόπουλα. Τη Δευτέρα οι «πύλες» 30 σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα άνοιξαν, για να υποδεχθούν τα μικρά προσφυγόπουλα που θα παρακολουθούν εκεί μαθήματα κατά τις απογευματινές ώρες.

Ο Γ. Καμίνης στη σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως «η Αθήνα υποδέχεται στα σχολεία της τα παιδιά του πολέμου, με τον τρόπο που η ιστορία της επιβάλλει»

«Η είσοδος των προσφυγοπαίδων στις σχολικές αίθουσες της Αθήνας, μας γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Η πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης είναι δικαίωμα για όλους. Η διασφάλιση της πρόσβασης είναι υποχρέωση κάθε συντεταγμένης κοινωνίας», συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη, μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί αποφασιστικότητα, συνεργασία, μέθοδο και συντονισμό. Ο δήμος Αθηναίων στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσει να δίνει το παράδειγμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή