ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Η κ. Γεροβασίλη πούλησε χθες στη Βουλή φτηνό μελοδραματισμό

potami-i-k-gerovasili-poylise-chthes-sti-voyli-ftino-melodramatismo-2155176

Συνέχεια δίνει το γραφείο Τύπου του Ποταμιού στην χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη και της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη με αφορμή την αναφορά του πρώτου σε έναν μπλόγκερ και στενό συνεργάτη της, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από μερικές ημέρες.

«Η εκπρόσωπος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ.Γεροβασίλη πούλησε χθες στη Βουλή φτηνό μελοδραματισμό. Την μια στιγμή γέλαγε στα υπουργικά έδρανα και την επόμενη το έπαιζε θλιμμένη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό του blogger έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι ήταν υπάλληλός της, μολονότι ο ίδιος το κρατούσε κρυφό. Ήθελε να καρπωθεί τη συγκίνηση που φέρνει ένας θάνατος, προκαλώντας οργή στους φίλους του νεκρού. Εμείς επίτηδες δεν είπαμε το όνομά του στη Βουλή – ενώ αναφέραμε άλλα ονόματα υπαλλήλων της κ.Γεροβασίλη – εκείνη όμως δεν έχασε πάλι την ευκαιρία να το διαλαλήσει. Καπηλεία μήπως και σκεπάσει τις αποκαλύψεις για τους παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει στα υπουργεία. Στο πλευρό της κ.Γεροβασίλη έσπευσαν λιγοστοί «δημοσιογράφοι» και ιδιοκτήτες σάιτ, γνωστοί για την «προσφορά» τους στο εθνικολαϊκιστικό καθεστώς. Ως δεύτερη γραμμή αμύνης του παρακράτους προσπαθούν εναγωνίως να στρέψουν την συζήτηση γύρω από την ζωή και τον θάνατο του blogger. Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Για τους μισθοφόρους της λάσπης που τουιτάρουν με ψευδώνυμα από τα υπουργικά υπόγεια, ούτε κιχ», απαντά το Ποτάμι στα σχόλια της κ. Γεροβασίλη ενώπιον του κοινοβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.

«Το Ποτάμι υπερασπίζεται το ανοιχτό διαδίκτυο, την ελεύθερη έκφραση και ως εκ τούτου θα πολεμάει πάντα τους πληρωμένους εγκάθετους του κάθε Καμμένου και της κάθε Γεροβασίλη. Τρία χρόνια τώρα το παρακράτος προσπαθεί να επιβάλει τους νόμους του στο διαδίκτυο, στα social media, στην ενημέρωση. Στοχοποιεί όποιον δεν γουστάρει, όποιον διαφωνεί, όποιον διαφέρει. Κάνει bulling ακόμα και σε σκιτσογράφους όταν τα σκίτσα τους δεν τους αρέσουν! Ε, εμείς δεν τους φοβόμαστε.
Οι αδέσμευτες φωνές που μας κάνουν κριτική – και επιθέσεις πολλές φορές – όσο κι αν μας στεναχωρούν ή τις θεωρούμε άδικες, δεν είναι εχθροί μας. Με αυτούς θα συνυπάρξουμε ακόμη και συγκρουόμενοι. Όμως με την δράση των παρακρατικών – που τώρα πλέον τους πληρώνουν και από τα δημόσια ταμεία- δεν θα συμβιβασθούμε. Θα είμαστε πάντα απέναντι τους και θα τους ξεσκεπάζουμε. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση», προσθέτει το γραφείο Τύπου του Ποταμιού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε αναφέρει τα εξής στην ομιλία της, απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη:

«Και όμως, ο κος Θεοδωράκης μπορεί να μας εκπλήσσει ακόμα.Επέλεξε, απολύτως συνειδητά και από το βήμα της Βουλής, να καταφερθεί με ύβρεις, που αδυνατούμε να αναπαράξουμε, σε έναν νεκρό. Έναν άνθρωπο που δεν είναι πλέον σε θέση να απαντήσει για τον εαυτό του.Έναν άνθρωπο που όσο ζούσε υπερασπιζόταν τις ιδέες και τις αξίες του. Σε όποια θέση και αν βρισκόταν με εντιμότητα κ αξιοπρέπεια. Προφανώς, έννοιες άγνωστες στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένας ακόμα, που με το «σπαθί» του μπαίνει σήμερα στο κάδρο της πολιτικής αλητείας και χυδαιότητας»