Κερέ: Προσβλέπουμε σε μια λύση για το χρέος με συμμετοχή του ΔΝΤ

Κερέ: Προσβλέπουμε σε μια λύση για το χρέος με συμμετοχή του ΔΝΤ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους» δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  Μπενουά Κερέ στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο κ. Κερέ αναφέρθηκε στην συζήτηση που γίνεται στο Eurogroup όσον αφορά τα  βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα καθιστούσαν το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

«Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να καθησυχάσει τις αγορές, να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δυναμική του δημόσιου χρέους και να επιτρέψει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»  τόνισε ο κ. Κερέ καθώς αυτό θα ενισχύσει την αξιοπιστία του προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αποκτήσει πάλι πρόσβαση η Ελλάδα στις αγορές πριν την λήξη του προγράμματος, τον Ιούλιο το 2018 είπε ο κ. Κερέ.

Ο κ. Κερέ τόνισε ότι για να γίνει η επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και να αποκτήσει η χώρα πρόσβαση στις αγορές  σε μόνιμη βάση το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουν οι ελληνικές αρχές να δείχνουν σοβαρή δέσμευση στους στόχους και τα μέτρα που υπογραμμίζονται στο πρόγραμμα. «Μόνο τότε όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σίγουροι ότι μεταρρυθμίσεις δεν θα αντιστραφούν αλλά θα ενισχυθούν μετά την λήξη του προγράμματος υποστηρίζοντας περαιτέρω την δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή