N.Δ: Επαναφέρει το θέμα Γιάνη (Βαρουφάκη), στηρίζει τον Γιάννη (Στουρνάρα)

N.Δ: Επαναφέρει το θέμα Γιάνη (Βαρουφάκη), στηρίζει τον Γιάννη (Στουρνάρα)

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρητά και κατηγορηματικά επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης το γεγονός ότι όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία θα επαναφέρει το θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για όσα συνέβησαν στην χώρα το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με την τότε διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων. Το θέμα ήρθε εμφατικά στην επικαιρότητα μετά τα όσα κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την δανειοδότηση Μέσων Ενημέρωσης και κομμάτων με πρωταγωνιστή τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Νομίζω ότι έγινε κατανοητό μετά την ομιλία του προέδρου μας προχθές το βράδυ, αυτή η πρόταση παραμένει στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι θα αμελήσουμε, θα διαγράψουμε, θα ξεχάσουμε πραγματικές ευθύνες ανθρώπων που μέσα από την πλάκα που έκαναν και μέσα από την εξουσία που κάποιοι, ακόμη πιο επικίνδυνοι, τους έδωσαν, βλέπε πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή ο κ. Τσίπρας, έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Στην ερώτηση δε, αν η ΝΔ θα αναζητήσει και πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες ο γραμματέας του κόμματος απάντησε:

«Επειδή συζητούμε για μία συγκεκριμένη περίοδο που έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλαδή έχουμε τρίτο μνημόνιο με 9 δισ. , έχουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ουσία μία απώλεια από πακτωλό χρημάτων, δεν φεύγει από πουθενά αλλού, φεύγει από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε τη μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια σε ένα υπερταμείο, όλα αυτά δεν είναι μικρά, αμελητέα λαθάκια. Είναι μεγάλα λάθη με μεγάλο κόστος που μεταφέρεται όλο αυτό στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ε, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».

Δημήτρης Σταμάτης: «Συνυπεύθυνος του Βαρουφάκη ο Τσίπρας»

Την ίδια ώρα ο κ. Σταμάτης, που ήταν ανάμεσα και στα μέλη  που εξέτασαν χτες τον κ. Στουρνάρα, κατακεραύνωσε τον κ. Βαρουφάκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ενώ χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας «λίαν αποκαλυπτικά» επιβεβαιώνοντας την στήριξη στο πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που διετέλεσαν την ίδια περίοδο υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Ήταν λίαν αποκαλυπτικός ο Γ. Στουρνάρας, η μαρτυρία προσώπου που κατέχει τέτοια θέση κάνει πιο αξιόπιστα όσα λέγαμε τόσο καιρό όσον αφορά στο γιατί υποχρεώθηκε η κυβέρνηση σε capital controls. Aλλά και η αποκάλυψη για τον Βαρουφάκη, ότι έκανε μια δήλωση πως η χώρα είναι πτωχευμένη, τη στιγμή που καιγόταν η χώρα. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τη Βαρουφακειάδα και αυτό είναι ευθύνη και του Τσίπρα. Είχε πει ότι «ο κος Βαρουφάκης είναι asset». Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ένας τέτοιος άνθρωπος, πώς περνάει δηλαδή έτσι ελαφρά αυτή η ιστορία; Είναι υπόλογοι και οι δύο και ο πρωθυπουργός ακατάλληλος».

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως με την πολιτική του  «συνολικά η οικονομία επέστρεψε 3 χρόνια πίσω. Η αποτύπωση σε οικονομικά νούμερα είναι 3 χρόνια πίσω. Αν είχαν καταλάβει, δεν θα έκαναν το επόμενο έγκλημα. Έχουν υπογράψει και 4ο μνημόνιο.  Η συμφωνία του 3ου προέβλεπε ολοκλήρωση των μέτρων με 2 δόσεις και η Ελλάδα θα έπαιρνε 15 δις για να ανασάνει. Δεν πήραμε τα 15 δις, με το ζόρι πήραμε 7,5 δις. Υπέγραψαν στη συνέχεια νέα συμφωνία, το συμπληρωματικό μνημόνιο, το 4ο μνημόνιο. Είναι εγκληματικό αυτό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κακλαμάνης: «Μην παίρνετε στα σοβαρά τον κ. Στουρνάρα»

Στον αντίποδα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, που διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το λεγόμενο «καραμανλικό στρατόπεδο» – αν το γεγονός αυτό έχει κάποια σημειολογία- με δηλώσεις του σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε πως «δεν χρειάζεται να λαμβάνετε και τόσο σοβαρά υπόψιν τα όσα λέει ο κ. Στουρνάρας».

Παράλληλα αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος περί «ψυχολογικών προβλημάτων του κου. Προβόπουλου» και συμπλήρωσε πως «ο κ. Προβόπουλος ήταν σαφής. Είπε ότι ενημέρωσε το 2009 την τότε κυβέρνηση να πάρει μέτρα γιατί το έλλειμμα ήταν 9,3%» πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας».

Η τοποθέτηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη έχει το εσωκομματικό ενδιαφέρον της, καθώς η ΝΔ ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου με ανακοίνωση της είχε  τοποθετηθεί για το πρόσωπο του κ. Στουρνάρα λέγοντας πως «Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας» κατηγορώντας την κυβέρνηση για «άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του διοικητή της ΤτΕ» με αφορμή τότε το θέμα της Τράπεζας Αττικής και την έφοδο ελεγκτών στην επιχείρηση της συζύγου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή