ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου προς Μπακογιάννη: ​Όλοι πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες, είτε τους αρέσει είτε όχι

tsavoysogloy-pros-mpakogianni-oloi-prepei-na-tiroyn-tis-diethneis-symfonies-eite-toys-aresei-eite-ochi-2155381

Η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας του κόμματος,  Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του  Συμβουλίου της Ευρώπης  ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν,  με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάννης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Στην απάντησή του ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι.  Αυτό το γεγονός,  δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες ή πόσο δικαιολογημένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://vodmanager.coe.int/coe/webcast/coe/2016-10-12-1/en/28