ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δομικό ανασχηματισμό» προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη

domiko-anaschimatismo-proaniggeile-i-olga-gerovasili-2155540

Προαναγγελία ανασχηματισμού έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε μιλώντας στον Real fm πως «κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός. Είναι βέβαιον, έχει αναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό παλαιότερα. Ότι θα γίνει κάποια στιγμή ανασχηματισμός και όλοι είμαστε εδώ για να κριθούμε. Αυτό το οποίο λέω εγώ είναι ότι δεν ξέρω πότε θα γίνει. Και επίσης, κανένας ανασχηματισμός (δεν μιλάμε με κοινοτοπίες)- δεν έχει ανακοινωθεί από πριν, πριν συμβεί. Εκτιμώ ότι η ανάγκη είναι για έναν δομικό ανασχηματισμό»

Η κ. Γεροβασίλη μάλιστα έκανε λόγο για δυσλειτουργίες σε υπουργεία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα και παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες για να αποφευχθούν «δυσκαμψίες».

Αναλυτικά η επιπλέον τοποθέτηση της:

«Εννοώ δομικό ανασχηματισμό και εννοώ με ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες υπουργείων, στον τρόπο με τον οποίο έχουν συσταθεί τα υπουργεία μέχρι σήμερα, βάση δυσλειτουργιών, βάση συναρμοδιοτήτων που υπάρχουν σε υπουργεία και αυτά δημιουργούν δυσκαμψίες. Νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία είναι καθοριστικά για ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα, εκτός από το κομμάτι των προσώπων, το οποίο επίσης είναι καθοριστικό»