Χρυσόγονος: Δεν νοείται να διώκεται ποινικά καναλάρχης

Χρυσόγονος: Δεν νοείται να διώκεται ποινικά καναλάρχης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατελές χαρακτήρισε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Ο κ. Χρυσόγονος, διευκρίνισε πως είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα κωλύματα για τη συμμετοχή στη διοίκηση τηλεοπτικών επιχειρήσεων, για την άσκηση των δικαιωμάτων μετόχου σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις και για την ίδια την κατοχή μετοχών σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Όπως επισήμανε, «Δεν νοείται ο καναλάρχης να έχει λιγότερα κωλύματα από τον δημόσιο υπάλληλο» είπε και πρόσθεσε: «Εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή εφόσον έχει παραπεμφθεί κάποιος με αμετάκλητο βούλευμα, πάντως σε κάποια φάση ποινικής προδικασίας πρέπει να αναστέλλεται η συμμετοχή καναλάρχη στη διοίκηση τηλεοπτικής επιχείρησης και να αναστέλλονται τα δικαιώματά του από τα δικαιώματα του μετόχου ή μεγαλομετόχου. Και αν τελικά καταδικαστεί, τότε πρέπει να εκπίπτει για συγκεκριμένα αδικήματα βεβαίως, όχι για τροχαία παράβαση».

Ερωτώμενος για τη δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,  ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε πως «πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να επιτελέσουν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι από κραυγές και ψιθύρους. Να κρατήσουμε όλοι χαμηλούς τόνους, να σεβαστούμε την εν εξελίξει διάσκεψη του δικαστηρίου. Το όποιο αποτέλεσμά της πρέπει να γίνει σεβαστό».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή