ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρέτσος: Παθογένεια του πολιτικού συστήματος η μη συγκρότηση του ΕΣΡ

kretsos-pathogeneia-toy-politikoy-systimatos-i-mi-sygkrotisi-toy-esr-2155952

Θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ΕΣΡ, πήρε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος.

Οπως αναφέρει με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, «Η διαδικασία ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι συνταγματική υποχρέωση, από κει και πέρα καταλαβαίνει ο λαός ποιος θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ποιος αυτόκλητα γίνεται υπερασπιστής των συμφερόντων των καναλαρχών.»

Ο κ. Κρέτσος προσθέτει πως « Δεν υπάρχει υπαναχώρηση είναι πάγια θέση μας να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να γίνει αντικείμενο διαλόγου, το λέμε πάνω ένα χρόνο. Υπήρχε μια πρόταση από τον κ. Βούτση προτού προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ αποτελεί παθογένεια του πολιτικού συστήματος.»

Επισημαίνει, τέλος ότι, «Από θεσμικής πλευράς πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, εμείς κρίνουμε ότι ο νόμος είναι συνταγματικός και πως η διαδικασία αδειοδότησης είναι συνταγματική υποχρέωση, από κει και πέρα καταλαβαίνει ο λαός ποιος θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ποιος αυτόκλητα γίνεται υπερασπιστής των συμφερόντων των καναλαρχών.