Τσίπρας: Διεκδικούμε άμεσα μέτρα απομείωσης του χρέους

Τσίπρας: Διεκδικούμε άμεσα μέτρα απομείωσης του χρέους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την θέση ότι η συζήτηση για την λήψη μέτρων απομείωσης του χρέους θα πρέπει να αρχίσει άμεσα,  επανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. "Όπως τηρούμε εμείς τη συμφωνία, το ίδιο περιμένουμε απο θεσμούς και εταίρους, η ολιγωρία, η παρέλκυση και οι μεταθέσεις δεν θα γίνουν αποδέκτες. Διεκδικούμε άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει", δήλωσε. Θέλοντας να υποστηρίξει την επίμονη της κυβέρνησης η διευθέτηση του χρέους να γίνει άμεσα, απαντώντας σε εκείνους που, όπως είπε, καλοπροαίρετα ρωτούν γιατί δεν μπορεί να περιμένει το θέμα του χρέους να τεθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο χρόνος που θα δοθεί η λύση είναι πολύ σημαντικός και ότι έχει αποδειχθεί πως η επιλογή να καθυστερεί και να αναβάλλεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα.

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει στο πλευρό της πλέον ισχυρούς συμμάχους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στην διεκδίκησή της για άμεση επίλυση του ζητήματος.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα  υψηλούς τόνους και στο εσωτερικό μέτωπο, το όποιο, όπως είπε, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Έκανε λόγο για παρατεταμένο πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μετά, με στόχο, όπως είπε, αυτοί που επιτίθενται να υπερασπισθούν ιδιωτικά συμφέροντα και να ρίξουν την κυβέρνηση.   "Όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης, τόσο μας πεισμώνουν", πρόσθεσε και, αφού δήλωσε ότι "δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε", πρόσθεσε ότι " θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα" επικαλούμενος  τη σχετική αναφορά του Ηλία Ηλιου. Απηύθυνε, μάλιστα, κάλεσμα στην αντιπολίτευση να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση για συγκρότηση το ΕΣΡ, αλλά φρόντισε σε υψηλούς τόνους να δηλώσει ότι "Αν ακόμα και τώρα επιχειρήσουν να ξεμπλοκάρουν το ΕΣΡ, αναλαμβάνοντας τεράστια πολιτική ευθύνη, οι νόμοι το κράτους θα εφαρμοστούν", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί μόνη της.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορές στο προσφυγικό, στις προκλήσεις της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που άσκησαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, ότι "περισσότερη προσφορά και ίσως λιγότερες φιλοδοξίες, δεν βλάπτει". Μίλησε, δε, για ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης με ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας, οπότε και, όπως είπε, θα κριθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή