Βούτσης: Το μνημόνιο είναι αποκρυστάλλωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Βούτσης: Το μνημόνιο είναι αποκρυστάλλωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλείνοντας τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου , πριν την ομιλία Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας από το προεδρείο του συνεδρίου, αφού θύμισε την κατάσταση που βρήκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Έχουμε αρραγή ενότητα και είναι η εγγύηση ότι μέχρι το 2019 θα είμαστε στη διακυβέρνηση της χώρας».

Θυμίζοντας ότι «πριν τρία χρόνια μιλούσαμε για τα αχαρτογράφητα νερά και είχαμε να αρχίσουμε να μιλάμε και για τον πόλεμο» συμπλήρωσε: «Πρέπει σήμερα να δούμε τα στοιχεία αυτού του πολέμου για να μιλήσουμε για θέματα στρατηγικής και εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε. Και αυτός είναι ο μόνος στόχος του Συνεδρίου μας και του κόμματός μας από τη Δευτέρα και έπειτα» σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος της Βουλής.

«Εμείς κάναμε πόλεμο θέσεων για να διαμορφωθεί η χώρα μας σε ένα σταθερό πόλο στην περιοχή με ενεργό παρουσία στην Ευρώπη, με την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη και εδώ, με την απόκτηση της ηγεμονίας. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί» πρότεινε.

Αλλά «γιατί όμως πρόκειται περί ενός πολέμου; Υπάρχουν αντιρρήσεις μέσα στην Αριστερά εύλογες: Μπορεί άραγε η Αριστερά σε επίπεδο διακυβέρνησης; Και έγινε μια ολόκληρη συζήτηση για την Αριστερά της επίθεσης και την Αριστερά της ευθύνης».

Η ΝΔ, συνέχισε, λέει ότι δεν πρέπει η Αριστερά να είναι στη διακυβέρνηση της χώρας, διότι έρχεται από πάρα πολύ παλιά η πεποίθηση ότι όλα κρίθηκαν στον Εμφύλιο, ότι οι νικητές του Εμφυλίου μπορούν να κυβερνούν στο διηνεκές, το σύστημα του δικομματισμού, με την Αριστερά στο περιθώριο.

«Εμείς αγωνιζόμαστε» τόνισε παράλληλα ο Ν. Βούτσης «εμείς εργαζόμαστε για να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε τους Έλληνες. Ακραία αντιδημοκρατική πρόκληση η θεωρία της αριστερής παρένθεσης. Εμείς ήρθαμε για να ενώσουμε».

Και θυμίζοντας «ένα σύνθημα που δεν είναι από την δική μας παράδοση: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Δεν είναι από την δική μας παράδοση, αλλά σήμερα έχει σημασία με το μίσος και την εμπάθεια που βγάζουν από την άλλη πλευρά. Εμείς θα νικήσουμε και θα ενώσουμε το λαό» δήλωσε από το βήμα ο ομιλητής χειροκροτούμενος.

Από εκεί και πέρα: «Το πλεονέκτημα της διακυβέρνησης μπορούμε να το πετύχουμε. Ο λαός ξέρει ότι το αποτύπωμά μας μπορεί να έχει αριστερό αποτύπωμα για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας».

«Το μνημόνιο είναι αποκρυστάλλωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αποδυναμώνει την δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Πλην, όμως, ο συμβιβασμός αυτός έχει ρωγμές και δεσμεύσεις για την άλλη πλευρά και πρέπει να απαιτήσουμε να υπάρξουν για να γίνει ρεαλιστική αντίληψη στο λαό η αποκατάσταση όσων έγιναν. Αυτή είναι η πρόκληση της κυβέρνησης» συμπέρανε.

«Η ηγεμονία είναι και συμπεριφορές και ύφος και ήθος. Είναι έναρξη μίας νέας εποχής. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την εποχή της νέας μεταπολίτευσης που θα βρει την Ελλάδα του 2021 και να είναι η Αριστερά μπροστά με τις σημαίες της, 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας» κατέληξε.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή