Κουρουμπλής: Δεν θα υπάρξει νέο ’65 – Δεν ρίξαμε τον Σαμαρά, μόνος του έπεσε

Κουρουμπλής: Δεν θα υπάρξει νέο ’65 – Δεν ρίξαμε τον Σαμαρά, μόνος του έπεσε

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας φάνηκε να προσπαθώ να «ξορκίσει» μέσω του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον απόηχο της εσωκομματικής γκρίνιας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας επαναλαμβανόμενα ότι δεν θα υπάρξουν αποστασίες τύπου ’65.

Με αφορμή το πάγιο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι αναζητούν εποχές ‘65 και ’89… Ούτε υπάρχουν αποστάτες όπως το ’65, ούτε ‘89 που υπήρξαν σκευωρίες για να πέσει ο Ανδρέα Παπανδρέου». «Το ‘65 δεν θα επαναληφθεί, ο κόσμος θυμάται και ξέρει πόσο πλήρωσε την πτώση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου… Κάποιοι οδηγούν τον κ. Μητσοτάκη σε ακραίες θέσεις και θα το πληρώσει» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για τις αποκαλύψεις που φέρεται να έχει κάνει ο Φρανσουά Ολάντ ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον ρώσο πρόεδρο για το ενδεχόμενο να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία σχολίασε «αναζητείτε φαντάσματα… Ο κόσμος ξέρει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια και ο πρωθυπουργός αγωνίζεται νυχθημερόν για ένα στόχο. Εγώ ήμουν στο υπουργικό Συμβούλιο, και ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα».

«Πήραμε πάρα πολύ επώδυνα μέτρα, και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ που εντελώς άλλα πράγματα πρέσβευε, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα ρυθμιστεί το χρέος. Πρέπει και οι δύο πλευρές να τηρούν τη συμφωνία… Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε η Ευρώπη, αλίμονο αν ήταν μονό ο Σόιμπλε η Ευρώπη, υπάρχουν και άλλοι όπως πχ. ο Μοσκοβίσι» δήλωσε ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «εμείς δεν ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά είχε ήδη πει πέσει, εφόσον ήθελε να παραμείνει μπορούσε να πάει πιο πίσω την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Παράλληλα, ζήτησε αυθυπέρβαση απ’ όλους γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να παρέμβει «στον αέρα» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή