Σε τροχιά εξόδου από το Ποτάμι ο Φωτήλας

Σε τροχιά εξόδου από το Ποτάμι ο Φωτήλας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά εξόδου από το Ποτάμι βρίσκεται από χθες ο βουλευτής Πάτρας κ. Ιάσονας Φωτήλας, καθώς σε δηλώσεις του είπε ευθαρσώς ότι σκέφτεται τη μετεγγραφή του στη Ν.Δ. κι ας μην του έχει γίνει, όπως διευκρίνισε, κάποια σχετική πρόταση. Τη σχετική δήλωση την έκανε στον Vima fm εμμένοντας στην πάγια άποψή του ότι «το Ποτάμι αυτόνομα έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο κ. Φωτήλας φέρεται να είχε ενημερώσει με επιστολή του τον κ. Θεοδωράκη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίζοντας τραγικό το γεγονός ότι «στις δημοσκοπήσεις μάς περνούν πλέον ακόμη και περιθωριακά κόμματα» και επισημαίνοντάς του ότι είναι «εθελοτυφλία» «να πιστεύουμε ότι ως διά μαγείας ο κόσμος ξαφνικά θα επιστρέψει στο Ποτάμι».

Στην ίδια επιστολή του, που κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Φωτήλας υπενθύμισε την πρόβλεψή του ότι το Ποτάμι θα έβγαινε περαιτέρω ζημιωμένο από την επιλογή του ατελέσφορου διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, και επενέφερε με εναγώνιο τρόπο ως μόνη ελπίδα σωτηρίας του Ποταμιού μια προεκλογική σύμπραξη με τη Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ως «το μόνο πιθανό πρωθυπουργό που θα μπορούσε ίσως να αλλάξει κάτι στη χώρα προς το καλύτερο, διότι προς το χειρότερο κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα».

Η αντίδραση της Σεβαστουπόλεως ήταν οξύτατη. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη όχι μόνον κατήγγειλαν «παιχνίδια συγκεκριμένων περιφερειακών στελεχών της Ν.Δ. με βουλευτές του Ποταμιού», αλλά τόνιζαν ότι «οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές εκθέτουν όποιους τις κάνουν», προδικάζοντας ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία». Επιπλέον, δε, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την ελπίδα τους «όλες αυτές οι πρακτικές να μην απηχούν τη θέληση του κ. Μητσοτάκη», υπονοώντας ότι αν αποδειχθεί το αντίθετο, ο κ. Θεοδωράκης δεν θα διστάσει να καταγγείλει τον αρχηγό της Ν.Δ. ως ηθικό αυτουργό μιας νέας αποστασίας. Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις που έκανε χθες ο κ. Φωτήλας και κυρίως το περιεχόμενο της επιστολής του στον κ. Θεοδωράκη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον βουλευτή να υπαναχωρήσει. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο κ. Φωτήλας είχε σε ανύποπτο χρόνο διαφωνήσει με τις απόπειρες σύμπραξης του επικεφαλής του Ποταμιού με την κ. Φώφη Γεννηματά και εισηγηθεί ως μόνη βιώσιμη διέξοδο την έναρξη των συζητήσεων με τη Ν.Δ. Ως εκ τούτου, το πιθανότερο είναι σε πρώτη φάση να ανεξαρτητοποιηθεί (όπως και ο κ. Χ. Θεοχάρης) και να προσβλέπει στη μετεγγραφή του στη Ν.Δ. όταν προκηρυχθούν εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή