Tροπολογία Ν.Δ. για την προστασία πρώτης κατοικίας

Tροπολογία Ν.Δ. για την προστασία πρώτης κατοικίας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς καθημερινού αντιπολιτευτικού πρεσαρίσματος και ταυτόχρονης ανάδειξης των δικών της πρωτοβουλιών μπαίνει η Πειραιώς άμα τη επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, καθώς ήδη για σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. με το στενό επιτελείο του για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς αρνείται να παίξει στο κυβερνητικό παιχνίδι των διαρροών, απαντώντας στα non papers της κυβέρνησης, και επιμένει στην ανάδειξη πτυχών της «συμφωνίας αλήθειας», όπως αυτή της χθεσινής κατάθεσης τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση με διαρροές ζητούσε από τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί σε σειρά ερωτημάτων, η Πειραιώς κατέθετε στη Βουλή τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017. Πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καλύπτοντας υπεύθυνα την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προωθεί την εν λόγω τροπολογία», η οποία προβλέπει την αναστολή μέχρι το τέλος του 2017 της κατάσχεσης ακινήτων φορολογουμένων, εφόσον το ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία, το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 13.900 ευρώ για άγαμο και 23.600 ευρώ για ζευγάρια και η αντικειμενική αξία της κατοικίας κατά τον χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.

Η κατάθεση της τροπολογίας εντάσσεται στη στρατηγική της Πειραιώς να αναδείξει το πρόγραμμά της, τη λεγόμενη «συμφωνία αλήθειας», πτυχές του οποίου παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις τελευταίες ημέρες στις επαφές που είχε ο κ. Μητσοτάκης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε μεν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά εστίασε ταυτόχρονα στο δικό του θετικό αφήγημα. Στο ίδιο πλαίσιο, η Πειραιώς επιδιώκει να αναλάβει δικές της πολιτικές πρωτοβουλίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση έδειχναν χθες από τη Ν.Δ., με αφορμή την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς. Οπως σχολίαζαν, κανονικά το ίδιο έπρεπε να κάνει και η κυβέρνηση. «Αντί να διακινούν αμέτρητα υβριστικά σημειώματα κάθε μέρα, καλό θα ήταν να κάνουν καμιά δουλειά, γιατί τα ψέματα και την ανικανότητά τους την πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες», έλεγαν πηγές της Ν.Δ. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς στη Ν.Δ. για τα δάνειά της, στο Μοσχάτο δεν αιφνιδιάστηκαν. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης δίνεται πλέον για την εξυπηρέτηση των δανείων της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή