Διεγράφη από το Ποτάμι ο Ιάσων Φωτήλας

Διεγράφη από το Ποτάμι ο Ιάσων Φωτήλας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν από το Ποτάμι  είναι ο Ιάσων Φωτήλας. Ο βουλευτής Αχαϊας του κόμματος με απόφαση του προέδρου Σταύρου Θεοδωράκη τέθηκε εκτός της Κ.Ο. Τις τελευταίες ημέρες είχε προηγηθεί έντονη διαφοροποίηση του από την κεντρική γραμμή του κόμματος, καθώς είχε προτείνει την παύση της αυτόνομης πορείας του Ποταμιού και την συμπόρευση με την Ν.Δ. Η στάση αυτή οδήγησε τον γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Παντελή Αβραμίδη να μιλήσει για εξαγορά στελεχών, με τον κ. Φωτήλα να απαντά λέγοντας πως αυτά είναι λάσπη. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, θέτοντας τον κ. Φωτήλα εκτός Ποταμιού. 

Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη: 

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της Κ.Ο «Το Ποτάμι»

Φωτήλας: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» για μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ

«Δεν μπορούμε τις αυτοκτονικές τάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν το μικρό παιδί που λέει ‘‘αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου’’ και κάθεται μόνο του σε μία γωνία»

«Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» για μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ άφησε την Τρίτη ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ότι τη διαγραφή του από Το Ποτάμι την έμαθε από το internet.

«Ο εχθρός για μένα δεν είναι το Ποτάμι. Ήταν και είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να διώξουμε αυτή τη σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο. Και 2ος στόχος ήταν να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε ακόμα και ‘‘στριμώχνοντας’’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως δεν μπορούμε τις αυτοκτονικές τάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν το μικρό παιδί που λέει ‘‘αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου’’ και κάθεται μόνο του σε μία γωνία» τόνισε. «Δεν είχαμε με το Ποτάμι διαφωνίες ως προς τους στόχους, αλλά ως προς το πώς θα φτάσουμε στο σκοπό» διευκρίνισε.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του γραμματέα Οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη, που μεταξύ άλλων δήλωνε ότι «υπάρχουν βουλευτές που μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα με μόνη έγνοια τη διατήρηση του αξιώματος και των απολαβών τους» ο κ. Φωτίλας σχολίασε ότι τον εξέπληξε «γιατί ήταν ανακοίνωση λάσπης». «Το Ποτάμι ως προοδευτικό και ανανεωτικό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί πρακτικές λάσπης. Άλλωστε συνήθως η λάσπη επιστρέφει σ’ εκείνον που τη ρίχνει» τόνισε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή