Θύελλα αντιδράσεων κατά του προέδρου του ΟΑΕΕ

Θύελλα αντιδράσεων κατά του προέδρου του ΟΑΕΕ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρ ομαδόν κατά του διοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη, με αφορμή την δήλωσή του περί μετεγκατάστασης στη Βουλγαρία όσων επιχειρηματιών αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές εξαπολύουν τα κόμματα.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζητούν την αποπομπή του, με την πρώτη να κάνει λόγο για δήλωση προκλητική και ενδεικτική του ύφους και του ήθους της κυβέρνησης. Η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου σχολίασε πως «η κυβέρνηση με την πολιτική της καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τις δηλώσεις της περιπαίζει τον πόνο τους».  «Εάν η έννοια της ευθιξίας δεν ήταν άγνωστη στην κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση του προέδρου του ΟΑΕΕ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη κ. Ασημακοπούλου, σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσακίρης παραμένει σύμβολο της υποκρισίας της κυβέρνησης και διαρκής υπόμνηση του “πού” θέλουν να οδηγήσουν τους Έλληνες πολίτες». «Τσίπρα έχουν, τσίπα δεν έχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», επισήμανε ακόμη.

Από την πλευρά της, η της η υπεύθυνη Εργασίας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε:

«Δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω. Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν, στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας».

Η δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ προκάλεσε την αντίδραση και του Ποταμιού, που επιτέθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στην κυβέρνηση. Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι γνωστό ότι με την εξοντωτική φορολογική πολιτική του και την υπέρογκη αύξηση των εισφορών έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας, περισσότερο απ' ό,τι η ίδια η βουλγαρική κυβέρνηση». «Κι εκεί που περιμένεις το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας τουλάχιστον να προβληματιστεί από την κατάσταση, ακούς την κυνική δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ "όποιος αδυνατεί να πληρώσει ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία". Δεν περιμένουν τον κύριο διοικητή. Το κάνουν ήδη. Αλλά στους καρεκλοκένταυρους, φαίνεται ότι είναι εντελώς αδιάφορο», συμπληρώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή