Στην Ουάσιγκτον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στην Ουάσιγκτον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με τη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ και ομολόγους του από διάφορες χώρες του κόσμου είχε τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύνοδο στην Ουάσιγκτον με θέμα την αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων (Counter Violent Extremist Organizations). Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορν, τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών (ΝΑΤΟ) Δυνάμεων Ευρώπης Κέρτις Σκαπαρότι και το σύνολο των ομολόγων του που παρευρέθησαν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Χθες, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χ. Λαλάκο και το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον. Στη σύνοδο της Ουάσιγκτον, η οποία πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή και των διοικητών Στρατιωτικών Διοικήσεων των ΗΠΑ, αναλύθηκε το σύγχρονο πλαίσιο της τρομοκρατίας και οι προκλήσεις ασφαλείας διασυνοριακής φύσης. Στην παρέμβασή του, ο κ. Αποστολάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι ο τερματισμός των συγκρούσεων σε κράτη της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής, καθώς και ο περιορισμός και έλεγχος των ροών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή