Ερώτηση Μπακογιάννη για τους χειρισμούς ΥΠΕΞ στο θέμα Ερντογάν

Ερώτηση Μπακογιάννη για τους χειρισμούς ΥΠΕΞ στο θέμα Ερντογάν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών κανει λόγο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά αναφορικά με την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Η κ. Μπακογιάννη, στην ερώτησή της επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ως αφετηρία της εσφαλμένης ενημέρωσης της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην 'Αγκυρα και  καλεί τους δύο υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή, πώς και πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι ακριβώς ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας προς το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.

Η βουλευτής της Ν.Δ. ζητεί επίσης να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση είχε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας και αν ναι, τότε γιατί το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση βασιζόμενο σε δημοσιεύματα και όχι στις πραγματικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Ζητεί επίσης να ενημερωθεί εαν η εσφαλμένη ενημέρωση οφείλεται στην υποστέλεχωση των διπλωματικών μας αρχών στην Άγκυρα και αν υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της Άγκυρας υπάλληλος που γνωρίζει τουρκικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή