Παππάς: «Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει…»

Παππάς: «Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει…»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυχόν ακύρωση του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση και θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους «νέους παίκτες» στο τηλεοπτικό πεδίο τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός κατηγόρησε δε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ΜΜΕ ότι «έχουν επιλέξει οδό δημόσιας άσκησης πιέσεων στους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά αυτοί δεν ‘τσιμπάνε’».

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει σταθερή προσήλωση στην ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ και ζήτησε συγκρότησή του με όρους συναίνεσης. «Ο πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες συγκρότησης, αν είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα ήμασταν σε διαφορετική κατάσταση, δεν συνέβη, προχωρήσαμε στη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για «μεθοδευμένη άρνηση» στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε στρέβλωση οι πάροχοι περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου (σ.σ DIGEA).

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο είναι υψηλό και στάθηκε στην ανάγκη «να προχωρήσουμε παρακάτω», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού ως «αντισυνταγματική πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες ότι με το νόμο για τις άδειες 1.000 εργαζόμενοι των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν βρίσκονται προ του φάσματος της ανεργίας, υποστήριξε ότι με το υφιστάμενο καθεστώς θα επικρατούσε χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και διαρκώς μειούμενη απασχόληση, ενώ με τον κυβερνητικό νόμο εξασφαλίζονται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας που θα αυξηθούν.

«Οι αποτυχόντες βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, ενώ θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε κάποιες επιχειρηματικές επιλογές, για να διασώσουν τις θέσεις εργασίας» σχολίασε.

O υπουργός θα προσέλθει στις 2 Νοεμβρίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο συνέχισης της ακρόασης του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή