«Διάβημα» Γεννηματά προς τον Τζιάνι Πιτέλα

«Διάβημα» Γεννηματά προς τον Τζιάνι Πιτέλα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία της με την τακτική στελεχών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσεγγίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χθες σε έντονο τόνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προς τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα. Στη συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά επισήμανε στον κ. Πιτέλα όλες τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας του για ποιον λόγο δεν μπορεί το συγκεκριμένο κόμμα να έχει σχέση με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, καθώς δεν πληροί καμία προοδευτική προϋπόθεση. Η κ. Γεννηματά βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των Σοσιαλιστών, που παραδοσιακά γίνεται πριν από κάθε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησαν, κυρίως, για τη δεινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η κ. Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Σουλτς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται, η υπερφορολόγηση γονατίζει τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες» και μίλησε για την ανάγκη άμεσης αλλαγής πολιτικής. Αυτή η πολιτική, επισήμανε η κ. Γεννηματά, θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση και απομείωση του δημοσίου χρέους, αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που, όπως είπε, δεν μπορεί να επιτευχθούν και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει η προσφυγική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία, όπως είπε, «οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση, με ορατό τον κίνδυνο της κοινωνικής διάλυσης». Η κ. Γεννηματά ζήτησε άμεση υλοποίηση όλων των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλο, τη Συλβάνα Ράπτη (Πολιτικό Συμβούλιο) και την ευρωβουλευτή Εύα Καΐλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή