Ν.Δ: Καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης

Ν.Δ: Καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 4 βασικούς πυλώνες κινήθηκε σήμερα η ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ προς τους πολιτικούς συντάκτες. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επικεντρώθηκε σε αυτούς τους 4 άξονες, κάνοντας παράλληλα και την ανάλυση τους. Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή και ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έλλειμμα Δημοκρατίας, όπως ακριβώς ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση».

Τα 4 σημεία στα οποία επικεντρώθηκε ο κ. Κουουτσάκος είναι:

1) Στην κρίση της οικονομίας λέγοντας πως η κυβέρνηση προσθέτει κρίση δημοκρατίας

2) πως στην σκακιέρα των τηλεοπτικών αδειών δεν νικά το μαύρο

3) πως επιβεβαιώνεται η ορθότητα του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση που προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης

4) Πως υπάρχουν μέρες αυταρχισμού και δυσλειτουργίας στο ΥΠΕΞ με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Αναλύοντας τα 4 σημεία τόνισε με την σειρά:

1) Ζούμε μέρες που οι συμπεριφορές, οι κινήσεις και οι μεθοδεύσεις, της Κυβέρνησης ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλλουν τη Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει, ήδη από τον Ιούνιο, για την καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης. Ειδικά μάλιστα για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, θυμίζω ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Νίκο Βούτση. Επιστολή που μένει ακόμη αναπάντητη. Πρόσφατα, ορισμένες από αυτές φέρουν έντονα χαρακτηριστικά παρακράτους. Και – όπως ανακοίνωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών – συνδέονται “με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα”.

2) Κριτήριο, γνώμονας και φροντίδα της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών είναι να διασφαλιστεί η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελεύθερη ενημέρωση. Ο νόμος Παππά, δεν θεραπεύει αλλά δημιουργεί προβλήματα. Και  ο νόμος αυτός, με μια νέα πλειοψηφία, θα καταργηθεί.  Υπάρχει από την πλευρά της τακτική υποχώρησης και συνεχής απώλεια πιονιών στη στρατηγική που είχε χαράξει. Στην παρτίδα αυτή νικάνε τα λευκά και όχι τα μαύρα.

3)Οι εκτιμήσεις και οι θέσεις που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την οικονομία, επιβεβαιώνονται τώρα και από το Γραφείο του Προϋπολογισμού της Βουλής.  Η Έκθεση του Γραφείου, για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2017, ανάμεσα στα άλλα:

• Επισημαίνει ότι ο Προϋπολογισμός 2017, όπως προετοιμάζεται, έχει βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα.

• Αναδεικνύει το λάθος μίγμα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς αυτό προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από αυξήσεις φόρων.

• Θεωρεί ανέφικτη την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του Α.Ε.Π. για υπερδεκαετή περίοδο.

4)Η περίοδος που διερχόμεθα είναι γεμάτη γεωπολιτικές προκλήσεις για τη χώρα μας. Όλη ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε περίοδο αβεβαιότητας, ρευστότητας, ανακατατάξεων. To Υπουργείο Εξωτερικών, οφείλει να λειτουργεί άψογα, να λειτουργεί άριστα. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει.Το διαπιστώνει κανείς με θλίψη. Το επιβεβαιώνουν  τα πολύ πρόσφατα γεγονότα, που αφορούν στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου, το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, την ενημέρωση του Υπουργείου. Είχε προηγηθεί η σχεδόν κωμική μετάφραση – στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών – μιας σοβαρής ανακοίνωσής του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή