ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές Μαξίμου: «Η ΝΔ βλέπει παντού παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη»

piges-maximoy-i-nd-vlepei-pantoy-paremvaseis-stin-dikaiosyni-2156656

«Η ΝΔ βλέπει παντού παρεμβάσεις και σκοτεινές μεθοδεύσεις στην Δικαιοσύνη, εκτός από αυτές που η ίδια επιχειρεί συστηματικά, όταν προεξοφλεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης στοχοποιεί στις ομιλίες του ανώτατους δικαστικούς», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης.

Σημειώνουν ότι «προκειμένου να υπερασπιστεί το καθεστώς ανομίας που η ίδια εξέθρεψε, διαπράττει το ένα θεσμικό ατόπημα μετά το άλλο, ελπίζοντας ότι έτσι θα πετύχει την επάνοδό της στην εξουσία». «Και δεν σταματά εκεί», προσθέτουν, για να τονίσουν ότι «η ΝΔ δεν διστάζει να υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, όπως έκανε και στην πρώτη αξιολόγηση», εξηγώντας ότι «αντί να ταχθεί με την κοινή, δημόσια διατυπωμένη βούληση των κοινωνικών εταίρων για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ποιεί την νήσσαν». Οι ίδιες πηγές τονίζουν, ότι αν θέλει ωστόσο η ΝΔ «να συμβάλλει στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση για το χρέος και τα πλεονάσματα, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη».

«Αλλά ούτε αυτό θέλει», συμπληρώνουν, «γιατί», όπως τονίζουν, «τα δικά της, μικροπολιτικά συμφέροντα, δεν συνάδουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)