Αρνείται ο Σουλτς τα περί πρωτοβουλίας του για το χρέος

Αρνείται ο Σουλτς τα περί πρωτοβουλίας του για το χρέος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Ακουσα και εγώ τη φήμη αυτή ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και δεν μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το ΕΚ θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς την Πέμπτη, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, διαψεύδοντας ουσιαστικά κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία το ΕΚ θα αναλάμβανε πιθανές πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους.

«Μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ελληνικό χρέος και για τις συζητήσεις με  ΕSM, EΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ για το θέμα αυτό. Νομίζω πως η πηγή της φήμης βρίσκεται στo πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του ΕΚ, στην ατζέντα της οποίας θα υπάρξει συζήτηση τις επόμενες ημέρες και είναι φυσικό αυτό αλλά αυτό δεν αποτελεί μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», συμπλήρωσε ο κ. Σουλτς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, έπειτα από τη συνάντηση των δύο ανδρών, πηγή από την ελληνική κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι κ. Σουλτς είναι θετικός στο να συμβάλει στο ζήτημα του χρέους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και σε εθνικό επίπεδο καθώς ο κ. Σουλτς ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην γερμανική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με τοποθέτηση της ίδιας πηγής, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως το θέμα του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να είναι μέρος της προεκλογικής γερμανικής ατζέντας για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχει λυθεί μέχρι το τέλος του έτους. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιθανή και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που είναι ιδιαίτερα σημαντική για το θετικό αφήγημα που θέλει να παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας. 

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της Συνόδου, χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί συγκεκριμένη ώρα όπως και με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση που είναι σίγουρα προγραμματισμένη είναι με την Γερμανίδα Καγκελάριο αύριο το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή