Ισχυρό μήνυμα ανανέωσης από Μητσοτάκη

Ισχυρό μήνυμα ανανέωσης από Μητσοτάκη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη διαπίστωση ότι η αριστεία είναι «ρετσινιά» μέχρι το θράσος της «ασχετοσύνης» η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Είναι η άλλη όψη του ίδιου κυβερνητικού νομίσματος, όπως αναμένεται να υπογραμμίσει απόψε ανοίγοντας το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το συνέδριο της κομματικής νεολαίας «από την αρχή» θα αποτελέσει το βήμα απ’ όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση που «κανιβαλίζει» τη νέα γενιά προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κομματικούς της πελάτες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αποδομήσει για ακόμη μία φορά τις κυβερνητικές πολιτικές και πρακτικές για να καταλήξει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι εχθροί της νέας γενιάς. Μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απευθύνει και προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα: καλώντας τους νέους να «βγουν μπροστά», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επαναλάβει ότι η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν είναι απλώς υπόσχεση, αλλά θα γίνει πράξη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Μητσοτάκης ταυτόχρονα θα περιγράψει το δικό του θετικό αφήγημα για τη νέα γενιά, βασικός άξονας του οποίου είναι η διαμόρφωση του σταθερού περιβάλλοντος που απαιτείται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, όπως είχε κάνει και κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία, θα περιγράψει και το αξιακό πλαίσιο του αφηγήματος για τους νέους, που βασίζεται στην αξιοσύνη, την αξιοκρατία, την προσπάθεια και την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς.

Βέβαιο θεωρείται ακόμη ότι θα χαιρετίσει την ανανέωση μέσω της επανίδρυσης της κομματικής νεολαίας ώστε να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα ευρωπαϊκή πρότυπα, καθώς 32.000 νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έβαλαν την υπογραφή τους στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Το 56% αυτών είναι κάτω των 23 ετών, ενώ περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στα της ΟΝΝΕΔ, εξέλιξη που θεωρείται ότι δικαιώνει όχι μόνο την ανανέωση, αλλά και τη διεύρυνση που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης σε πολίτες που προηγουμένως δεν είχαν σχέση με τη Ν.Δ. και η οποία προωθείται και μέσω της δημιουργίας του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

Η Πειραιώς θα συνεχίσει να διατηρεί ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους τόσο στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών όσο και στο μέτωπο της οικονομίας, όπου θεωρεί ότι τα υφεσιακά αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών ήδη γίνονται αισθητά και πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους. Η Ν.Δ. φρόντισε να το υπενθυμίσει χθες με αφορμή τις εκτιμήσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο μιλάει για «φοροκεντρική λιτότητα», χαρακτηρίζει «υφεσιακό» τον προϋπολογισμό του 2017, επισημαίνει το λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής προσαρμογής και θεωρεί ανέφικτη την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για υπερδεκαετή περίοδο. 

Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την Πειραιώς, τη θέση του Κυρ. Μητσοτάκη για το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και την αναγκαιότητα εφαρμογής του «οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση», τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη ΔΕΘ. Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017 αποδόμησε χθες και ο Χρ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η χώρα επέστρεψε στην ύφεση το 2015 και παραμένει σε αυτήν το 2016, ενώ δείχνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε «αφού επιβλήθηκαν νέοι φόροι και περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, ύψους 9 δισ. ευρώ». «Το προσχέδιο για το 2017 στηρίζεται σε μη ρεαλιστικές προβλέψεις, κυρίως για την ανάπτυξη της οικονομίας, αφού περικλείει ένα νέο τσουνάμι φόρων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή