Γεννηματά: «Η Ε.Ε. να στηρίξει στο προσφυγικό»

Γεννηματά: «Η Ε.Ε. να στηρίξει στο προσφυγικό»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη της Ελλάδας προκειμένου να μην καταρρεύσουν οικονομικά και κοινωνικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ζήτησε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στις Βρυξέλλες. «Ζήτησα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές άμεσες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών. Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για να ενισχύσουμε τις τοπικές οικονομίες που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά και ειδική μέριμνα για τα παιδιά και κυρίως τα ασυνόδευτα», δήλωσε η κ. Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε την κατάσταση στο προσφυγικό ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, η κ. Γεννηματά είπε προς τους λοιπούς Σοσιαλιστές ότι η διαχείριση των προσφύγων που έχουν ταυτοποιηθεί «μπορεί να γίνει είτε σε άλλο μέρος της Ελλάδας, είτε σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε.» και εκτίμησε ότι δεν αρκεί πλέον η αποστολή στελεχών από τις ευρωπαϊκές χώρες για την ενίσχυση των υπηρεσιών.

Πρόταση Λοβέρδου

Στην Αθήνα, πέρα από την καθημερινή σύγκρουση με την κυβέρνηση, τόσο εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όσο και ευρύτερα ακούγονται ξανά φωνές υπέρ της αναθέρμανσης της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς. Χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος επανέλαβε προς το Ποτάμι μια παλαιότερη πρόταση για σύμπλευση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. «Πρέπει να συνεργαστούμε και πρέπει να συνεργαστούμε σε αυτήν τη Βουλή. Να κάνουμε μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα, να απαντήσουμε έτσι σε όλη αυτήν την απόπειρα από τον δικομματισμό, τον μικρό δικομματισμό, να μας παραμερίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. Η πρόταση του κ. Λοβέρδου έχει σαφώς πρακτικό περιεχόμενο, καθώς πιθανή σύμπλευση θα οδηγούσε στη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης Κ.Ο. στη Βουλή.

Σε διαφορετικό επίπεδο, αυτό των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, του τρίτου εταίρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνεχίζονται οι συναντήσεις με πρόσωπα που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Χθες, οι κ. Ν. Διακουλάκης, Π. Ιωακειμίδης και Ι. Τούντας συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Οπως τόνιζαν, συζητήθηκε το θέμα των εξελίξεων στον προοδευτικό χώρο στην Ε.Ε. «και η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για δημιουργία στην Ελλάδα ενός αυτόνομου, ενιαίου και ισχυρού φορέα στον χώρο αυτό». Από τις «Κινήσεις» έχουν, επίσης, πραγματοποιηθεί και άλλες συναντήσεις, όπως αυτή με τον κ. Σπ. Λυκούδη, ενώ προγραμματίζονται και επαφές με τους κ. Ι. Ραγκούση και Χ. Θεοχάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή