Τσίπρας: «Είναι καιρός να τηρήσουν πιστωτές και Γερμανία τις υποσχέσεις για το χρέος»

Τσίπρας: «Είναι καιρός να τηρήσουν πιστωτές και Γερμανία τις υποσχέσεις για το χρέος»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας» ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, στη συνέντευξη, όπως αυτή αποδόθηκε στα γαλλικά από το κανάλι, ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του, απάντησε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι «το αποτέλεσμα στις κάλπες το 2019».

Η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν θέλει να ληφθούν σύντομα αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους, έστω κι αν εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, όπως είχε αποφάσισε το Eurogroup τον περασμένο Μάιο. Κι αυτό γιατί το φθινόπωρο του 2017 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Ενδεικτικές οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με τον οποίο η ρύθμιση για το χρέος δεν θα πρέπει να γίνει πριν από το 2018 καθώς το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

'Οσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ερωτήθηκε για την πτώη της δημοτικότητας του και την άνοδο της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «Όλο το προηγούμενο διάστημα χάναμε στις δημοσκοπήσεις, αλλά κερδίζαμε στις εκλογές. Το ίδιο συνέβη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το ίδιο με το δημοψήφισμα, όπως και με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Αυτό δεν μας ενοχλεί. Προτιμούμε να κερδίζουμε στις εκλογές και να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις. Για μας, η πιο σημαντική δημοσκόπηση θα λάβει χώρα στις κάλπες το 2019»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή