ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H N.Δ ασκεί κριτική στον κ. Παρασκευόπουλο

h-n-d-askei-kritiki-ston-k-paraskeyopoylo-2156927

Mε ανακοίνωση της η Ν.Δ ασκεί κριτική στον κ. Παρασκευόπουλο, αναφέροντας πως ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε σήμερα ότι γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2015 για την υπόθεση του ανώτατου δικαστή, αλλά επέλεξε να μην την διερευνήσει. Kαταλήγει δε, στο συμπέρασμα πως ο κ. Παρασκευόπουλος ενήργησε βάσει κυβερνητικού σχεδιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά, από το Νοέμβριο του 2015, για την υπόθεση του ανώτατου δικαστή, αλλά επέλεξε να μην τη διερευνήσει, καθώς αμφέβαλλε για τη νομιμότητα της προέλευσης του σχετικού υλικού.

Αξιολόγησε ότι έπρεπε να την κρατήσει στο συρτάρι του για ένα ολόκληρο χρόνο και την ανέσυρε όταν ο δικαστικός λειτουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναβολή της κρίσεως του ανωτάτου δικαστηρίου επί του γνωστού θέματος αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.Επομένως, ο κ. Παρασκευόπουλος ενήργησε βάσει ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού, μιας απαράδεκτης μεθόδευσης την οποία ομολόγησε, μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή.

Στην προσπάθειά τους να παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία, χρησιμοποιούν αντιδημοκρατικές μεθόδους, που δεν αντιστοιχούν σε ένα ευρωπαϊκό Κράτος δικαίου.

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη “συγγνώμη” στο Σώμα των Ελληνίδων και Ελλήνων Δικαστών, που στοχοποίησε απροκάλυπτα και το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για να χειραγωγήσει την κρίση και τις αποφάσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι δικαστές.Η Νέα Δημοκρατία και η κοινωνία των πολιτών προασπίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της Δημοκρατίας».