Μητσοτάκης: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι εχθρός της νέας γενιάς»

Μητσοτάκης: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι εχθρός της νέας γενιάς»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτή πρόσκληση στη νεολαία να φέρει πίσω την ελπίδα, να αναχαιτίσει την «κατρακύλα» της χώρας και να ανανεώσει τη Ν.Δ. απηύθυνε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την αυλαία του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Σε μια ομιλία με θετικό και ενωτικό πρόσημο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τη νέα γενιά να κλείσει τα αυτιά της στις Σειρήνες του διχασμού και να μετατρέψει την απογοήτευσή της σε θετική δράση.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι καμιά κυβέρνηση δεν επιβίωσε έχοντας τη νεολαία απέναντί της. Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία να πάρει τη χώρα στα χέρια της, να παλέψει και να διεκδικήσει όσα της αξίζουν.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψαλιδίζει τα όνειρά σας. Σας κλείνει τον δρόμο σε ένα πιο δίκαιο μέλλον και σε ένα καλύτερο ατομικό και συλλογικό αύριο», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να καταλήξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς, «με την πιο γερασμένη νοοτροπία».

«Στα μάτια σας βλέπω το μέλλον της Ελλάδας. Ακούστε μας, μιλήστε μας, κάντε μας κριτική, σπάστε τις προκαταλήψεις του χθες, μη γίνεστε κληρονόμοι του διχασμού, σφυρηλατήστε την ενότητα, πάρτε την Ελλάδα στα χέρια σας και κάντε την απογοήτευσή σας θετική δράση», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όλους τους νέους, στους οποίους έκλεισε το μάτι της ανανέωσης του κόμματος και των ψηφοδελτίων που περνούν και μέσα από τη γαλάζια νεολαία.

Υστερα από το φιάσκο του περασμένου Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στην απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να επανιδρύσει την ΟΝΝΕΔ, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να επενδύσει πλέον στην κομματική νεολαία. Πηγές της Ν.Δ. μιλούν για συνέδριο των διαδικασιών –σε προφανή αντίστιξη με πρακτικές του παρελθόντος– που εκ των πραγμάτων ανοίγει και εκδημοκρατίζει τη διαδικασία, χωρίς «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι». «Μιλάμε για πεντακάθαρες διαδικασίες. Oποιος δεν τις δέχεται, τον ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί του», έλεγε πηγή της γαλάζιας νεολαίας. Στόχος, εξάλλου, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο παρελθόν είναι να μην υπάρξει σήμερα μόνο ένας υποψήφιος για την ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας. Σημειώνεται ότι για να έχει κάποιος τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος, χρειάζεται το 20% των υπογραφών των εκλεγμένων συνέδρων. Γι’ αυτό και κερδίζει έδαφος η σκέψη κατά τις σημερινές διαδικασίες τροποποιήσεων στο καταστατικό, το πλαφόν να κατέβει, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και να ενθαρρυνθούν οι υποψηφιότητες. Επικρατέστερος αυτή τη στιγμή θεωρείται ο Κώστας Δέρβος.

Σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικών της Ν.Δ. σε συνεργασία με την ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και η οποία θα περιλαμβάνει και δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο γυναικών. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην εν λόγω εκδήλωση, κατά την οποία θα φωταγωγηθεί και η εξωτερική όψη των κτιρίων της Ν.Δ. στο Μοσχάτο δεν είναι τυχαία, ούτε ανεξάρτητη από το γεγονός ότι μία από τις ομάδες που παγίως επιχειρεί να προσελκύσει η Ν.Δ., εκτός από τους νέους, είναι και οι γυναίκες. Ο κ. Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει τις περιοδείες του εντός και εκτός Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή