Οξύνεται η αντιπαράθεση για άδειες

Οξύνεται η αντιπαράθεση για άδειες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώθηκε χθες η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες, με στελέχη των δύο πλευρών να ανταλλάσσουν πλέον άκρως απαξιωτικές φράσεις, δείχνοντας έτσι πόσο εκρηκτικό θα παραμένει το πολιτικό σκηνικό μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του επίμαχου νόμου Παππά.

Αφορμή για να οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα στάθηκε μια φράση που είπε ο ίδιος υπουργός Επικρατείας ενόψει της δικαστικής απόφασης (Real FM). «Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος (μου) για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία», είπε επί λέξει ο κ. Παππάς, προκαλώντας εν ριπή οφθαλμού θύελλα αντιδράσεων.

«Είναι καλά ή βρίσκεται σε παραλήρημα;» αναρωτήθηκε μόλις έγινε γνωστή η δήλωση ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και κάλεσε τον κ. Παππά να καταλάβει ότι «πλήγμα κατά της Δημοκρατίας είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του», τονίζοντας επιπλέον ότι «η αλαζονεία της εξουσίας συχνά δεν θεραπεύει, αλλά παροξύνει τις νόσους».

Με αναλόγως οξύ τρόπο σχολίασε από την Καλαμάτα τη δήλωση Παππά και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στη φάση της ύβρης» είπε και χαρακτήρισε «ψιλά γράμματα για τους διαχειριστές της εξουσίας αυτής της περιόδου» τον σεβασμό του Συντάγματος και τις αντιδράσεις των δικαστικών ενώσεων και των δικηγορικών συλλόγων για τις επιλογές της κυβέρνησης ως «κώδωνα κινδύνου για όλους του δημοκράτες πολίτες της χώρας μας».

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατ. ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια», ήταν η νέα απάντηση του κ. Παππά. «Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε, τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», προσέθεσε ο υπουργός Επικρατείας ρίχνοντας νέο λάδι τη φωτιά.

«Πρόκειται για έναν ψευτορομπέν των Δασών που πάνω στην απόγνωσή του έχει χάσει πλήρως την αίσθηση της πραγματικότητας», ανταπάντησε ο κ. Λοβέρδος και κατήγγειλε ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης έχει ήδη διαφανεί από το αχρείαστο μνημόνιο, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Κάλεσε τέλος τον κ. Παππά να πάψει να λαϊκίζει και να αποκρύβει ότι τα χρήματα που έχουν μπει στα δημόσια ταμεία από τα κανάλια είναι μόλις 82 εκατ. ευρώ, ενώ, αν η κυβέρνηση είχε σεβαστεί το Σύνταγμα ανοίγοντας την τηλεοπτική αγορά, θα ήταν ήδη πολύ περισσότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή