Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και όχι εκλογές

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και όχι εκλογές

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χώρα χρειάζεται σε αυτή τη φάση συναίνεση, σοβαρότητα και όχι εκλογές, δήλωσε από τα Χανιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε ειδικό σχολείο της πόλης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αίτημα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα καταφύγει στις κάλπες αν πρώτα, όπως υποστήριξε, δεν φτιάξει ένα πλήρες κομματικό κράτος. «Δεν έχει σκοπό να διακινδυνεύσει σήμερα την καρέκλα του. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται εκλογές. Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται σύνεση, σοβαρότητα, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα και δεν θα πρέπει κάθε φορά να φαίνεται στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες αποφεύγουν να λύσουν τα προβλήματά τους και καταφεύγουν συνέχεια σε εκλογές», είπε. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη των συνεργασιών «αλλά όχι με μηχανισμούς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ επανέλαβε ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να ανατρέψει το παλιό σκηνικό δημιουργώντας όπως είπε ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής. «Κάποιοι φοβούνται αυτή την αναμέτρηση, φοβούνται το νέο, το καινούριο. Ελπίζω όμως ότι οι περισσότεροι θα συνταχθούν με την προσπάθεια δημιουργίας ενός καινούριου μεγάλου κινήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υποστήριξε, ότι η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται λύσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση που, όπως είπε, κάθε μέρα προσθέτει αδιέξοδα. «Είναι μια κυβέρνηση που δεν φροντίζει τα ουσιαστικά, αλλά για κάποια πράγματα που αφορούν κυρίως το κομματικό της κράτος. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε με πολλούς συμμάχους, λογικούς ανθρώπους, κεντρώους, προοδευτικούς πολίτες, να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής. Αυτό μας ενδιαφέρει κι όχι η σύμπλευση με διάφορους μηχανισμούς».

Από τα Χανιά ο κ. Θεοδωράκης έκανε γνωστό ότι αύριο, Τρίτη, θα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής την πρόταση του Ποταμιού για το τηλεοπτικό τοπίο.

«Το Ποτάμι έχει μια ξεκάθαρη πρόταση που προβλέπει περισσότερα κανάλια, περισσότερους εργαζόμενους και περισσότερα λεφτά στα ταμεία», είπε και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να καταλάβει το αδιέξοδο που, όπως υποστήριξε, έχει δημιουργήσει και να οδηγηθεί σε μια συζήτηση με όλες τις δυνάμεις της Βουλής για να βρεθεί «μια κοινή λύση, με ισχυρό ΕΣΡ αλλά και με κέρδος για την κοινωνία».

Και κατέληξε λέγοντας: «Μας ενδιαφέρει η κοινωνία να μην γυρίσει στο παλιό σκηνικό, της ασυδοσίας και των δανείων χωρίς αντίκρισμα. Μας ενδιαφέρει να αλλάξει εποχή η τηλεόραση και να φύγει προς το μέλλον».

Κατά την επίσκεψή του στο ειδικό σχολείο Χανίων, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, μέσω ερώτησης που κατέθεσε το Ποτάμι στην Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή