Η… επιστροφή της Ρένας Δούρου

Η… επιστροφή της Ρένας Δούρου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ανάμεσα στα πρόσωπα που πρότεινε ο πρωθυπουργός για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο ήταν και η Ρένα Δούρου. Η περιφερειάρχης Αττικής, κατά κοινή ομολογία, από όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της έχει κάνει ένα βήμα πίσω – ίσως και παραπάνω  – από την κεντρική πολιτική σκηνή και ασχολείται μόνο με τα της περιφέρειας. Κάποιοι πίσω από αυτό το γεγονός της καταλόγισαν ακόμα και προσωπική στρατηγική, καθώς ως ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος διαχρονικά, δεν μπήκε στην μνημονιακή «φωτιά» και έτσι δεν  πήρε την ανάλογη φθορά από το μνημόνιο που υπέγραψε το κόμμα της και την πολιτική που έχει ακολουθήσει του τελευταίους 20 μήνες.

Το γεγονός όμως ότι πλέον με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα ασχολείται με την κυβερνητική πολιτική του κόμματος, φαίνεται πως βγάζει την κ. Δούρου από τα αυστηρά αυτοδιοικητικά της καθήκοντα και μπαίνει – εν όψει και πιθανόν εκλογών; – σε πρώτο κομματικό πλάνο, συμμετέχοντας και αυτή στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα της να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη πολιτική πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στο… Μαξίμου

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για τις εσωκομματικές εκλογές και το αποτέλεσμα στο Πολιτικό Συμβούλιο. Το γεγονός ότι έμειναν εκτός του κορυφαίου οργάνου δύο προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς, μπορεί να εκληφθεί και ως μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στο… Μαξίμου, καθώς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, θα έχει αρμοδιότητες που θα αφορούν στην κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά η περίπτωση της κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη, που δεν κατάφερε να εκλεγεί, είναι ένα θέμα το οποίο προσθέτει έναν ακόμα μεγάλο πονοκέφαλο, εκτός των κυβερνητικών καθηκόντων, στον Αλέξη Τσίπρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή