ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί προς Αθήνα: Ικανοποίηση αλλά και μήνυμα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

moskovisi-pros-athina-ikanopoiisi-alla-kai-minyma-gia-ylopoiisi-ton-metarrythmiseon-2157459

Ικανοποίηση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ ευρώ, αλλά και νέο μήνυμα στην Αθήνα για υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την προώθηση μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, με ανάρτησή του στο Twitter την Τρίτη.

«Η σημερινή εκταμίευση αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα καταγράφει πραγματική πρόοδο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Πρόκειται για διπλά καλά νέα: περισσότερα χρήματα θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει περισσότερους πόρους για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε o Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στον λογαριασμό του στο Τwitter.

«Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας πλέον είναι η Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις. Όπως κάθε φορά, η αποτελεσματική υλοποίηση είναι το κλειδί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, υποστηρικτικός στο ελληνικό αίτημα για ρύθμιση του χρέους, άμεσα, εμφανίστηκε στο μεταξύ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.