ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: «Αδιαμφισβήτητη η ελληνικότητα της Μακεδονίας» (PHOTOS)

8essalonikh-_1

Mε μία εθνικού περιεχομένου δήλωση, που χαρακτήριζε την Θεσσαλονίκη «κιβωτό και ακοίμητο φρουρό της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης ελληνικότητας της Μακεδονίας» ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τίμησε με την παρουσία του την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας.  Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας».

Το «παρών» στη δοξολογία έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον οποίο ο ΠτΔ είχε τετ- α-τετ.

Παρόντες ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρδας, η υφυπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη.

paylopoylos-adiamfisvititi-i-ellinikotita-tis-makedonias-photos0

paylopoylos-adiamfisvititi-i-ellinikotita-tis-makedonias-photos1

paylopoylos-adiamfisvititi-i-ellinikotita-tis-makedonias-photos2