Άδ. Γεωργιάδης: Λειτουργώντας ως δεξιό «αντίβαρο» στο κεντρώο άνοιγμα;

Άδ. Γεωργιάδης: Λειτουργώντας ως δεξιό «αντίβαρο» στο κεντρώο άνοιγμα;

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μείζον εσωκομματικό θέμα για την Ν.Δ, η αμφιλεγόμενη και σίγουρα «εκτός γραμμής» δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα όσα ισχύουν «παγκοσμίως» όπως είπε για τους «κομουνιστές», μία λέξη που υπάρχει στο λεξιλόγιο του αντιπρόεδρου της ΝΔ, αποτυπώνοντας μία τάση που υπάρχει στην ρητορική του που συχνά πυκνά ακροβατεί ανάμεσα στο κοστούμι του αντιπροέδρου και την λογική της σκληρής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ φέρνει σε αμηχανία, αν όχι σε δύσκολη θέση, την ηγεσία του κόμματος με τοποθετήσεις που δεν συνάδουν την ιστορία και την γενική φιλοσοφία της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Το παίρνω πάνω μου και πάμε παρακάτω» είπε τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης χτες το βράδυ σε εκπομπή του Action24, στο φινάλε αυτής της επεισοδιακής ημέρας, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα με την δήλωση του.

Είχε προηγηθεί το δημόσιο άδειασμα του Γιώργου Κουμουτσάκου, o οποίος έκανε λόγο για «λάθος δήλωση» από πλευράς του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως και αυτό είναι κάτι ενδεικτικό, σε όλες τις φάσεις αυτής της μίνι κρίσης ποτέ δεν πήρε πίσω όσα είπε, ούτε παραδέχτηκε πως έκανε κάποιο λάθος, κάτι που έχει την σημειολογία του.

Η μάχη εν τω μεταξύ στα social media μεταξύ «δεξιών» και «φιλελευθέρων» είχε ανάψει για τα καλά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως συνηθίζει, πήρε θέση και γι αυτό, ενδεικτικό της τάσης που έχει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ να θέλει να εκπροσωπεί το δεξιό κέρας του κόμματος του.

Με ένα tweet που ζητούσε από τους «φίλους» του στο διαδίκτυο να μην «πυροβολούν» τον Γιώργο Κουμουτσάκο, υπονόησε εμμέσως αλλά σαφώς πως η πλειοψηφία, των δικών του διαδικτυακών «φίλων» είναι με το μέρος του.

Ο κ. Κουμουτσάκος έπιασε αμέσως το υπονοούμενο και διαχώρισε αμέσως και εκ νέου τη θέση του απαντώντας «θεσμικά» και υπενθυμίζοντας στον «κ. Αντιπρόεδρο» όπως αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, πως είναι εκπρόσωπος του κόμματος. Ουσιαστικά διεμήνυε πως η αποδοκιμασία της δήλωσης Γεωργιάδη είχε την έγκριση ή ήταν αποτέλεσμα εντολής του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Λίγο αργότερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Κουμουτσάκος έκανε μία ενδιαφέρουσα δήλωση που ταυτόχρονα έριχνε αισθητά τους τόνους λέγοντας πως «τα πολιτικά κόμματα είναι όπως και οι ορχήστρες. Υπάρχουν τα κρουστά, τα πνευστά, τα έγχορδα, όλα όμως τα όργανα πρέπει να παίζουν την ίδια παρτιτούρα και να ακολουθούν τον μαέστρο».

Εκεί ήρθε η ατάκα του κ. Γεωργιάδη ότι το «το παίρνω πάνω μου και πάμε παρακάτω». Αυτό σημαίνει ότι ο Αντιπρόεδρος δεν αποποιήθηκε ποτέ το κεντρικό νόημα όσων είπε και για μία ακόμα φορά επέλεξε να ισορροπήσει ανάμεσα στην πολιτική ορθότητα και την εκπροσώπηση της δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ που διαχρονικά είναι αυτή που τον ενδιαφέρει.

«Αυτό, άλλωστε τον ρόλο δεν παίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης;», μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος κάνοντας μία άλλη ανάγνωση των όσων διαδραματίστηκαν από χτες.

Μέσα στο κεντρώο άνοιγμα της Ν.Δ και τις θετικές απόψεις για την ηγεσία της από πολιτικούς όπως ο κ. Θοδ. Πάγκαλος και ο κ. Π. Τατσόπουλος, κάποιος πρέπει να «μαζεύει» και το δεξιό ακροατήριο, το οποίο ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν απαρνήθηκε αλλά, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ, έλεγε πως το κόμμα είναι «κεντροδεξιό, όπου άλλοι εκπροσωπούν το κέντρο και άλλοι την δεξιά. Εγώ την δεξιά».

Και παρά την βέβαιη δυσαρέσκεια του κόμματος του, όπως εκφράστηκε από τον κ. Κουμουτσάκο, στην οποία μπορεί να προστεθεί και το γεγονός ότι ο έτερος αντιπρόεδρος κ. Χατζηδάκης έχει πάρει τελευταία πάνω του μεγάλο μέρος της αντιπολιτευτικής γραμμής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, φαίνεται πως έπαιξε ξανά, ακόμα και μέσα από την «άστοχη» δήλωση του, το «δεξιό αμορτισέρ» της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή