ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

kamm

Τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο Αιγαίο αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος που εκπροσώπησε την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της «Κ».

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών», ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Θέλω να συγχαρώ τους Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ για τις προσπάθειες που κατέληξαν στην επιτυχή στήριξη της ελληνικής θέσης για τη συνέχιση της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας».

«Η ελληνική πλευρά στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παράλληλα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου», κατέληξε.