Απάντηση Ν.Δ στην Ολ. Γεροβασίλη: «Όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ»

Απάντηση Ν.Δ στην Ολ. Γεροβασίλη: «Όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία νωρίτερα με ανακοίνωση της είχε ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ,  τόνισε πως η Ν.Δ είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του, βάσει των αρμοδιοτήτων που προβλέπει το Σύνταγμα και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες  για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή