ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οποιοι επιχαίρουν για την απόφαση του ΣτΕ προδίδουν τη θέση τους

syriza-opoioi-epichairoyn-gia-tin-apofasi-toy-ste-prodidoyn-ti-thesi-toys-2157847

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει, ότι όποιοι επιχαίρουν για την απόφαση του ΣτΕ προδίδουν τη θέση τους, σημειώνει ότι έχει έρθει η στιγμή που η ΝΔ θα πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις στους πολίτες και υπογραμμίζει προς κάθε κατεύθυνση: «όσο κι αν κάποιοι ονειρεύονται εκλογές ή υποχωρήσεις, απέναντι σε διάφορα σκοτεινά συμφέροντα, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους περάσει».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «συγκρούστηκε και συγκρούεται με την ανομία και την ασυδοσία που επί 27 χρόνια κυριαρχεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που δημιούργησε εύφορο έδαφος στη διαπλοκή, αλλά και στην παραπληροφόρηση. Συγκρούστηκε και συγκρούεται με οικονομικά ισχυρούς επιχειρηματίες, καταπατητές δημοσίων συχνοτήτων, οι οποίοι πίστευαν ότι θα βρίσκονται για πάντα στο απυρόβλητο. Έχουν καταλάβει πια ότι αυτό δεν ισχύει». «Οι εποχές όπου κάποιοι βρίσκονταν υπεράνω του νόμου τέλειωσαν οριστικά», τονίζει.

Σχολιάζει πως «όσοι αυτή τη στιγμή επιχαίρουν για την απόφαση του ΣτΕ, προδίδουν τη θέση τους», για να υποστηρίξει πως «υπερασπίζονται την ανομία, την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν και εξέθρεψαν, εις βάρος της κοινωνίας και της Δημοκρατίας», ότι «υπερασπίζονται τους λίγους, τους ευκατάστατους καναλάρχες, εις βάρος όσων επλήγησαν από την κρίση». «Η αντιπολίτευση, με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που σήμερα αυτοπαρουσιάζεται ως υπέρμαχος της συνταγματικής τάξης, ενώ εδώ και μήνες παρεμποδίζει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Η διαπλοκή δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο», τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «έχει έρθει η στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις, όχι στην κυβέρνηση, αλλά στους πολίτες»:

– Δέχεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού;

– Θα συναινέσει, επιτέλους, στη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα; — Ή θα παρακωλύει τις όποιες διαδικασίες ρύθμισης, υπακούοντας στα συμφέροντα της διαπλοκής, την οποία εξέτρεφε επί χρόνια;»

Και καταλήγει: «Όσο κι αν κάποιοι ονειρεύονται εκλογές ή υποχωρήσεις, απέναντι σε διάφορα σκοτεινά συμφέροντα, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους περάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει».