Επιβεβαιώνει διαψεύδοντας ο κ. Σκουρλέτης

Επιβεβαιώνει διαψεύδοντας ο κ. Σκουρλέτης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε περίπου 400 λέξεις ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης για να επιβεβαιώσει -επιχειρώντας να διαψεύσει- το δημοσίευμα της «Κ»  που αναφερόταν σε καθυστέρηση 15 μηνών για την ανακήρυξη πλειοδότη στο οικόπεδο «2» στην υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου. 

Παραθέτοντας τα γεγονότα και τις ημερομηνίες, ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι πέρασαν 15 μήνες από την υποβολή προσφορών έως την ανακήρυξη πλειοδότη, αλλά θεωρεί ότι είναι λογικό διάστημα. Θεωρεί φυσιολογικό ότι μόνο για τη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης πέρασαν δύο μήνες. Θεωρεί επίσης λογικό ότι η Επιτροπή χρειάστηκε 11 μήνες για να αξιολογήσει την προσφορά. 

Και η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αφού εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις με τον πλειοδότη για το σχέδιο σύμβασης, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και τη Βουλή και η υπογραφή της. Οι Κύπριοι σε 11 μήνες προκήρυξαν αντίστοιχο διαγωνισμό, τον ολοκλήρωσαν, ο ανάδοχος ξεκίνησε έρευνες και ανακοίνωσε τον εντοπισμό κοιτάσματος. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκουρλέτης ανακήρυξε πλειοδότη για ένα μόνο από τα τρία οικόπεδα που παραχωρήθηκαν με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ενδεχομένως, γιατί σ’ αυτό πλειοδότησαν και ξένες εταιρείες που κουράστηκαν να περιμένουν και απειλούσαν να φύγουν. Για τα άλλα δύο, ο πλειοδότης, τα ΕΛΠΕ, ακόμη περιμένει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή