Σφοδρή αντιπαράθεση για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

Σφοδρή αντιπαράθεση για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που αναφέρει πως 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα.

Η Ν.Δ ζητά να απαντήσει ο κ. Παππάς αν και από πότε γνωρίζει τον «δικηγόρο των Panama Papers κ. Αρτεμίου».

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως  «οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τυπος" δεν μπορούν να κρύβονται» και κλείνει πετώντας το «μπαλάκι» στον κ. Παππά:

«Ο κ. Παππάς οφείλει σήμερα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον κ. Αρτεμίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και για ποιο λόγο».

Aπάντηση Μαξίμου

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου εκδόθηκε απάντηση η οποία χαρακτηρίζει ως «γελοίο το αφήγημα που προσπαθεί να στήσει η ΝΔ, περί διαπλοκής προκειμένου να απαλλάξει τον εαυτό της από τις βαρύτατες ευθύνες για τη διαπλοκή δεκαετιών».

Η κυβέρνηση τονίζει πως «η ΝΔ νομίζει ότι με το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει θα πετάξει από πάνω της τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες την χώρα».

Προσθέτει δε μια σειρά από θέματα τα οποία ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση. «Γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων. Ας μην νομίζουν ότι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες τη χώρα».

Νέο ερώτημα από Ν.Δ

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε μετά την ανακοίνωση του Μαξίμου με νέα ανακοίνωση, καλώντας την κυβέρνηση  «και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου». Η Ν.Δ όπως αναφέρει περιμένει «Ένα ναι ή ένα όχι. Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο; Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το “η σιωπή είναι χρυσός”».

Τι απάντησε ο Νίκος Παπάς

Ο Νίκος Παπάς, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Real, έκανε λόγο για προσπάθεια εντυπώσεων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εντυπώσεις». Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι το ταξίδι έχει γίνει, επισημαίνοντας όμως ότι υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως «δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση ούτε η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση», εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας.

ΝΔ: Ομολογία Παππά

«Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore  και των Panama Papers», τονίζει, σε νέα ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Όπως επισημαίνει, ο υπουργός Επικρατείας «από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013 βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» για «να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του "συντρόφου" Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας!».

Η ΝΔ καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, πως ο κ. Παππάς ομολόγησε, ουσιαστικά, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου.

Ερώτηση 46 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης, Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο, σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, κατέθεσαν 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, «ο υπουργός Επικρατείας και ο κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας» και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει, ποιες είναι οι σχέσεις της με τον Κύπριο δικηγόρο, που, όπως επισημαίνουν, ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών και το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panapa papers.

Οι βουλευτές της ΝΔ, τονίζουν, ότι ο κ. Αρτεμίου, στις 10 Οκτωβρίου είχε επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της».

«Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται με τον κ. Παππά; Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψής του στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα και ποια άλλα στελέχη ή επιχειρηματίες ήταν μαζί τους», ρωτούν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή