Στο Καράκας με Αρτεμίου ο Παππάς

Στο Καράκας με Αρτεμίου ο Παππάς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι τον Αύγουστο του 2013 είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, με ειδίκευση σε εξωχώριες εταιρείες Αρτέμη Αρτεμίου, προχώρησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Η σχετική παραδοχή ήρθε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και ερώτηση που διατύπωσε η Ν.Δ. Αρχικά, σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλείτο για προσπάθεια να στήσει αφήγημα περί διαπλοκής. «Η Ν.Δ. νομίζει ότι με ανοησίες θα απαλλάξει τον εαυτό της από τις ευθύνες για τη διαπλοκή δεκαετιών», ανέφερε η ανακοίνωση, στην οποία επίσης γινόταν λόγος για «τόσο γελοίο» αφήγημα, «που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε συζήτηση».

Από την πλευρά της Ν.Δ. επανήλθαν, καλώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Παππά «να σταματήσουν να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου». Λίγο αργότερα, ο κ. Παππάς παραδέχθηκε (Ρ/Σ Real) ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε: «Το ταξίδι είχε γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό», ανέφερε ο κ. Παππάς. Απέδωσε, μάλιστα, τη συζήτηση για το θέμα «σε μια προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εντυπώσεις» και σε μια «προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις συζητήσεις για το περίφημο Plan B της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, υπήρχαν αναφορές σε αναζήτηση βοήθειας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής στην περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η παραδοχή του κ. Παππά αποδόθηκε στο βάρος των αποκαλύψεων και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Επικρατείας «οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers». Να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναδύονται ερωτήματα για τη σχέση του κ. Αρτεμίου με την κυβερνητική ηγεσία, καθώς στις 10 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή, είχε εντοπισθεί να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μαξίμου και τα ερωτήματα για την παρουσία του εκεί ποτέ δεν απαντήθηκαν. Για τις σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά και συνολικότερα με το Μαξίμου, 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν χθες ερώτηση στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή