Τα Π.Δ. του ανασχηματισμού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία είχαν σταλεί προ εβδομάδος, όταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείτο θέμα ημερών, από το γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα στο ΣτΕ, αποτυπώνουν τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού για τη νέα δομή της κυβέρνησης και τι εννοούσε η κ. Ολγα Γεροβασίλη όταν περιέγραφε έναν «δομικό ανασχηματισμό». Τα Προεδρικά Διατάγματα δημοσιοποιήθηκαν χθες, μετά την έγκρισή τους από το ΣτΕ. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ωστόσο, διαβεβαίωναν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά την απόφαση για μετάθεση του ανασχηματισμού σε μελλοντικό χρόνο.

Σύμφωνα με τα δύο Προεδρικά Διατάγματα, συστήνονται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ανασυστήνεται ως αυτόνομο το υπουργείο Τουρισμού και συστήνεται ξεχωριστό υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον, γίνεται διαχωρισμός του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς σε αυτό θα υπάγεται πλέον ο τομέας των Μεταφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή