Μπαράζ αντιδράσεων στην επιλογή του Βύρ. Πολύδωρα

Μπαράζ αντιδράσεων στην επιλογή του Βύρ. Πολύδωρα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα ως υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ έγινε αφορμή άκρως ειρωνικών σχολίων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους κάλεσαν την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην ευτελίζει τους θεσμούς και κυρίως να μην προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αφίσταται από το γράμμα του Συντάγματος.

«Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον υπουργό της ζαρντινιέρας που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου με τη Χρυσή Αυγή» ήταν η άμεση αντίδραση της κ. Φώφης Γεννηματά, ενώ χθες κάλεσε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψει στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες τις οποίες ο κ. Παππάς του αφαίρεσε, δεσμευόμενη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην επανασυγκρότησή του.

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν» ήταν η χθεσινή παρέμβαση του κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε απευθυνθεί μέσω του twitter στον κ. Τσίπρα με το άκρως σκωπτικό σχόλιο «όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα, θέλοντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν κάποιες αντιπροτάσεις του σε σχέση με πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ΕΣΡ –και κυρίως αυτό της κ. Ελενας Ακρίτα–, χθες εισηγήθηκε πρόεδρος να αναλάβει ο κ. ΓιάννηςΤζανετάκος και ζήτησε και από τα άλλα κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους φωτογραφίζοντας πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία.

Αποστάσεις από τη νέα αντιπαράθεση που προκάλεσε η πρόταση Πολύδωρα κράτησε το ΚΚΕ. Χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» την όλη συζήτηση και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι «έχουν αναγορεύσει σε μητέρα των μαχών το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε παζάρια που έχουν ως μόνο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει», επισήμανε η ανακοίνωση του Περισσού.

Αντιθέτως, ο κ. Βασ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η πρόταση Πολύδωρα ήταν ατυχής, αντιπρότεινε για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ είτε τον κ. Σταύρο Δήμα είτε τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο του νόμου Παππά και όχι επιμέρους άρθρα του, αν και μόλις προχθές είχε ισχυριστεί ότι συμφωνεί με το πνεύμα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή