ΕΣΡ: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι επικύρωσαν τους τακτικισμούς της κυβέρνησης

ΕΣΡ: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι επικύρωσαν τους τακτικισμούς της κυβέρνησης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες, λοιπόν, μάθαμε ότι το πρόβλημα που τελικά είχε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ δεν ήταν ο εξόφθαλμος τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση, αλλά το αν ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος θα τεθεί αντιπρόεδρος ή απλό μέλος του ΕΣΡ.

Τα δύο κόμματα επικύρωσαν με την ψήφο τους τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, η οποία δεν δίστασε να εξευτελίσει ακόμη και την Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Διότι τι άλλο από εξευτελισμός είναι, να αρχίζει η Διάσκεψη με υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα (και τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να του πλέκουν ενθέρμως το εγκώμιο) και στη διάρκεια της συνεδρίασης, έτσι απλά στο παρά πέντε, να προτείνεται από τον κ. Νίκο Βούτση ο κ. Ροδόλφος Μορώνης για τη θέση του προέδρου, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την αντιπολίτευση, η συναίνεση της οποίας ούτως ή άλλως απαιτείται βάσει του Συντάγματος. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν τη νέα πρόταση, χωρίς κανείς να γνωρίζει -ακόμη και σήμερα- ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για το νέο τηλεοπτικό χάρτη.

Στην πολιτική συχνά τα λάθη ξεχνιούνται ή και συγχωρούνται. Οχι όμως αυτά που γίνονται για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, την πλέον ακατάλληλη στιγμή, και τα πλέον ποταπά κίνητρα.

Ο μόνος λόγος που το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έδωσαν χθες χείρα βοηθείας στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να διαφοροποιηθούν επικοινωνιακά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ψήφισαν εκ τους ασφαλούς, γνωρίζοντας την αρνητική ψήφο της ΝΔ. Και αυτό θα το βρουν μπροστά τους. Από τους ολοένα και λιγότερους ψηφοφόρους τους που αδυνατούν να εξηγήσουν τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού μεταξύ φαιδρότητας και στοιχειώδους υπευθυνότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή