Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η Νέα Δημοκρατία για την προεδρία του ΕΣΡ, σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί μετά την πέμπτη κατά σειρά Διάσκεψη των Προέδρων η οποία απέβη άκαρπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανακοινώνοντας την πρόταση της ΝΔ έκανε λόγο για ένα υπεύθυνο βήμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε τον κ. Κουτρουμάνο ως ένα πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Επεσήμανε δε πως «η υποψηφιότητα Κουτρομάνου που ακολουθεί την πρόταση νόμου που παρουσίασε χθες η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση και αποτελεί την προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην πρόταση νόμου που παρουσίασε η ΝΔ τόνισε πως «σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία».

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «αυταρχικές μεθοδεύσεις με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης», οι οποίες, όπως είπε, «οδήγησαν σε αδιέξοδο που πρέπει να αρθεί».

Εθεσε τέλος ως προϋπόθεση για την επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ «την επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά».

Η πρόταση της ΝΔ έρχεται μια ημέρα μετά την Διάσκεψη των Προέδρων η οποία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο εξαιτίας των τακτικισμών της κυβέρνησης.

Αν και καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή η κυβέρνηση επέμεινε, παρά τη θύελλα αντιδράσεων, στο πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής, τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του στο «παρά ένα» αντιπροτείνοντας τον κ. Ροδόλφο Μορώνη πρόταση που απέρριψε η Νέα Δημοκρατία.

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Κουτρομάνος

Ο κ. Κουτρομάνος κατάγεται από την Καρδίτσα και γεννήθηκε το 1948. Εισήλθε στο δικαστικό Σώμα στις 19 Ιουλίου 1974 και προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη στις 28 Αυγούστου 2006, ενώ αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου έγινε, επίσης με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 13 Ιουλίου 2011. Ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη το 2014. Ο κ. Κουτρομάνος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή