ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«53+» για επιλογή Πολύδωρα: «Να μην παρακάμπτονται οι συλλογικές διαδικασίες»

53-gia-epilogi-polydora-na-min-parakamptontai-oi-syllogikes-diadikasies-2158507

Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για το ΕΣΡ αφήνει, με κείμενό της σε ιστοσελίδα η ομάδα των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε κείμενο με τίτλο «Επιλογή προσώπων και συλλογικές διαδικασίες», όπου τονίζεται ότι η πρόταση «αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία».

«Η ιστορία και η πολιτική διαδρομή όλων μας είναι γνωστή. Προφανώς και του κ. Πολύδωρα. Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία», επισημαίνεται ακόμη.

Όπως αναφέρεται, η τήρηση των συλλογικών διαδικασιών είναι «η μόνη ασφαλής δικλείδα αποφυγής επιλογών που δημιουργούν προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις».

«Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι. Η ενεργός και έγκαιρη λειτουργία τους οφείλει να είναι φροντίδα όλων μας», προστίθεται ακόμη στο κείμενο των «53+», οι οποίοι καταλογίζουν στη Νέα Δημοκρατία ότι «κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ» , προσθέτοντας ότι «το κακόγουστο έργο της διαπλοκής, της ανομίας και της αυθαιρεσίας δυστυχώς συνεχίζεται με ευθύνη της Ν.Δ».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «οι διαδοχικές κυβερνητικές προτάσεις για τη σύνθεση του ΕΣΡ, ασφαλώς, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί συναινετική λύση στην άρση του αδιεξόδου, να γίνει το αναγκαίο βήμα ώστε να μπει φραγμός στην 27χρονη ασυδοσία των καναλαρχών και στη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα».