Τη στάση τους αναφορικά με το ΕΣΡ αιτιολογούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Τη στάση τους αναφορικά με το ΕΣΡ αιτιολογούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανείς προσπάθειες να αιτιολογήσουν τη στήριξη που παρείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ κατέβαλαν χθες το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η κ. Γεννηματά, εξαπολύοντας επίθεση και στους δύο πόλους εξουσίας, επεδίωξε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως το μόνο υπεύθυνο κόμμα που βάζει ακόμη και νερό στο κρασί του για να αρθεί το αδιέξοδο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. «Η κυβέρνηση είναι φανερό πως βρίσκεται σε πανικό. Η όποια εμπιστοσύνη ή η ανοχή των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα καταρρέει και δίνει τη θέση της στην οργή. Ομως μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης, τη σκυτάλη της ανευθυνότητας παρέλαβε η Ν.Δ., που και εκείνη δεν συμβάλλει να βρεθεί μια συναινετική λύση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε η ανακοίνωση της κ. Γεννηματά.

Ενα βήμα περισσότερο έκανε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καθώς η εντελώς απροσδόκητη συναίνεση που προσέφεραν δύο βουλευτές του στους τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ –οι κ. Σπ. Λυκούδης και Σπ. Δανέλλης, που μετείχαν στη διάσκεψη για το ΕΣΡ– προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Ποταμιού. Προχώρησε σε νέα πρόταση για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, εισηγούμενος τη θέση να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Σταθόπουλος. «Καλούμε την κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν, καθώς η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια και να ασχοληθούμε επιτέλους με την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την ευρωπαϊκή μας πορεία», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Οι ίσες αποστάσεις που αιφνιδίως τηρούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. δεν είναι βέβαια άσχετες με την πρωτοφανή δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης. Αμφότεροι γνωρίζουν προφανώς ότι, αν εμπεδωθεί στους πολίτες η βεβαιότητα ότι Ν.Δ. όχι μόνον θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι θα έχει σίγουρη αυτοδυναμία, τα κόμματά τους θα μπορούν να επαυξήσουν τις δυνατότητες της εκλογικής επιρροής τους. Με λίγα λόγια, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι φαίνεται να προσβλέπουν πλέον στον δημοσκοπικό καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να προβληθούν ως το μόνο εναλλακτικό ανάχωμα «στον κίνδυνο παλινόρθωσης της Δεξιάς», όπως προφανώς θα επιχειρήσουν να εμφανίσουν την όποια εναλλακτική πρόταση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή