Αρτεμίου: Για πωλήσεις και όχι αγορές προϊόντων το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Αρτεμίου: Για πωλήσεις και όχι αγορές προϊόντων το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πώλησης από ελληνικές και κυπριακές εταιρείες τροφίμων και προϊόντων μακράς διαρκείας έγινε το ταξίδι στη Βενεζουέλα, όπως δηλώνει ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου διαψεύδοντας τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος του ταξιδιού ήταν η αγορά προϊόντων.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Αρτεμίου. Στην ερώτηση μάλιστα «τι προϊόντα θα πουλούσαν στη Βενεζουέλα» απάντησε πως «θα προμήθευαν μεταξύ άλλων την αγορά της Βενεζουέλας με αντζούγιες, λάδι και ελιές. Ωστόσο, δεν "τα βρήκαν" στους οικονομικούς όρους».

Επίσης, ο κ. Αρτεμίου τονίζει πως «στις αμιγώς πολιτικές συναντήσεις ο κ. Παππάς πήγαινε μόνος του» ενώ «συναντιόντουσαν μόνο όταν υπήρχαν εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις». Επιβεβαίωσε παράλληλα πως «ο κ. Παππάς συνοδευόταν μόνο από ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από αντιπροσωπεία του κόμματος», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Χθες, ο κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Epsilon δήλωσε ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα οργανώθηκε μαζί με το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο χαρακτήρισε «αδελφό κόμμα», για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου, χωρίς όμως τελικά να προκύψει καμία συμφωνία. Ωστόσο, ο κ. Παππάς απέφυγε να αποκαλύψει ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή